için kaldı

Atatürk’le sohbet etmişti! Şimdi 89 yaşında

Mustafa Kemal Atatürk’ün, 17 Kasım 1937'de Elazığ’a gerçekleştirdiği ziyarette karşılayanlar arasında yer alan küçük kız, şimdi 89 yaşında.

GASTE24 GASTE24
Atatürk’le sohbet etmişti! Şimdi 89 yaşında

Habertürk'ten Mustafa Uc'un haberine göre, Fatma Topal, 17 Kasım 1937 tarihinde Elazığ’ı ziyaret eden Mustafa Kemal Atatürk’ü karşılamaya giden öğrencilerdendi. 

Atatürk’ün kendisi ile sohbet ettiğini ifade eden Fatma Topal, “ Atatürk trenle geldi. O zaman çok küçüktüm. Kapı komşumuz dedi ki 'Atatürk geldiğinde karşılayalım.' Karşılama saatinde biz de karşılamaya gittik. Tren geldi, istasyonda durdu. Atatürk trenden indi. Tam bizim önümüzde indi. Annem dedi ki ‘Babası asker.' Atatürk de ‘Yaşasın asker çocuğu’ dedi. Sonra babamın nerede askerlik yaptığını sordu. ‘Polatlı’da asker’ diye cevap verdim. Bana ‘aferin’ dedi, beni öptü ve bir avuç bozuk para verdi.” şeklinde konuştu.

Atatürk’le sohbet etmişti! Şimdi 89 yaşında - Resim : 1

“BANA PARA VERDİĞİNDE, PARAYI BABAM YOLLAMIŞ DİYE DÜŞÜNDÜM"

Atatürk’ün daha sonra yürüyerek şehir merkezine geldiğimi anlatan Fatma Topal, şunları söyledi: “Atatürk daha sonra İstasyondan Çarşı mahallesine kadar yürüyerek geldi. Takım elbise giymişti. Ayağında kundurası vardı. Atatürk çok insaniyetli bir insandı. Babam yoktu o zaman. O benim yüzümü öptüğünde, bana para verdiğinde, parayı babam yollamış diye düşündüm. Atatürk vefat ettiğinde çok üzüldüm.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER