'Siyasetçi siyasetçiliğini yapsın'

AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın'ın, Adana'da partisinin yerel seçimi kaybetmesinden sorumlu tuttuğu Vali Hüseyin Avni Coş, Küçükaydın'ın sürçülisan ettiğini belirterek, 'Siyasi değerlendirmelere hiçbir zaman taraf olmuyoruz.

VATAN VATAN
'Siyasetçi siyasetçiliğini yapsın'

Onları sahiplerine bırakıyoruz. Bu anlamda herkes kendi işini yapsın. Siyasetçi siyasetçiliğini yapsın' dedi.

Vali Hüseyin Avni Coş, Adana'nın Ceyhan İlçesi Belediye Başkanı Ak Partili Alemdar Öztürk'ü ziyaret etti. Ziyarette Öztürk'ü seçimi kazanmasından dolayı tebrik eden Coş şunları söyledi:

'Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gayretleriyle ve bakanlarımızın destekleriyle, biz de kaymakamımız ve belediye başkanımızla beraber Ceyhan'ımız için gereken ihtiyaçları karşılamak, vatandaşımıza hizmet etmek için gayret edeceğiz. Vatandaşa hizmet için çalışacağız ve başarılı olmak için koşturacağız. Halka hizmetin hakka hizmet olduğu anlayışını her zaman bilerek ve uygulayarak vatandaşımıza layık olduğu en iyi hizmeti vermek için çalışacağız. Bu hususta Adana için, ülkemiz için faydalı iş yapmak isteyen herkesi biz valilik olarak yardımcı oluruz.'

'SİYASETÇİ SİYASETÇİLİĞİNİ YAPSIN'

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vali Coş, Ak Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın'ın 'Ak Parti'nin Adana'da kaybetmesinin nedenlerinden biri validir' sözlerinin hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:

'Ali Bey, bizim meslektaşımız. Daha önce de birçok yerde beraber çalıştık. Tahmin edersem sürçülisanda bulundu. Çünkü yerel seçimlerde il valisi olarak bizim bir görevimiz yok. Bizim görevimiz seçimlerin emniyetli bir şekilde geçmesini sağlamak. 5 bin 200 sandık bölgesinin emniyetini 10 bine yakın personellimizle sağladık. Herhangi bir üzücü olay olmadı, vatandaşlarımız da özgürce gidip oyunu verdiler. Biz Valilik olarak görevimizi yaptık. Dolaysıyla siyasi konuların muhatabı siyasilerdir. Seçimlerle ilgili değerlendirmeyi muhakkak siyasiler yaparlar. Biz bu tür siyasi sorulara, siyasi değerlendirmelere hiçbir zaman taraf olmuyoruz. Onları sahiplerine bırakıyoruz. Bu anlamda herkes kendi işini yapsın. 'Siyasetçi siyasetçiliğini yapsın' diye temenni ediyoruz.'

KÜÇÜKAYDIN: GAVAT DEMESİ OLUMSUZ İMAJA SEBEP OLDU

Milletvekili Ali Küçükaydın, seçimlerden sonra yaptığı değerlendirmelerde Vali Hüseyin Avni Coş hakkında şunları söylemişti:

'Adana Valisi'nin yaptıklarını Adana'da bilmeyen kalmadı. Kamu personeline davranış biçimi, halk arasında verdiği imaj Ak Parti'nin başarısızlığında olumsuz etken oldu. 29 Ekim'de eski Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile bayrak rozeti dağıtma konusundaki kavgası, 10 Kasım'da vatandaşa karşı 'Gavat' demesi Adanalılar nazarında olumsuz imaja sebep oldu. Kamu görevlilerine de çok ağır hakaretler yapıyor. Haksız yere soruşturmalar açıyor, cezalar veriyor.'

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER