için kaldı

'Kaderimi annem değiştirdi'

'Şeref Meselesi'nin güzel ve genç oyuncusu Burcu Biricik'in hayatı film gibi. Dinlerken duygulandığım, bir yanıyla tebrik ettiğim bir hayat... Hikayeyi bir de kahramanından dinlemelisiniz

VATAN VATAN
'Kaderimi annem değiştirdi'

Gencecik, kıpır kıpır, tertemiz bir kalbi, oyunculuğa dair umutları var. “İyi ki kabul etmişim” diyor 'Şeref Meselesi'ndeki rolü için. “Daha önce de rol aldığım diziler oldu. İyi ki diye kabul ettiğim ve başladığım işlerin hep benim için hayırlı işler olduğunu bildiğimden kabul etmiştim. Yanılmadım” diyor gülemseyerek. Nereden çıkmış bu oyunculuk? Şöhretin o göz kamaştıran ışıltısı mı çekmiş onu bu dünyaya? Öyle ya, birçok delikanlının, genç kızın düşü alkışlanmak, ünlü olup imrenilerek bakılmak.

“Biz Antalya Elmalılıyız. Babam ve annem ayrıldığı için emekli bir dedenin yanında büyüdüm. Annem çalışıyordu. Küçük bir aileydik biz. Aslında oyuncu olmak küçüklüğümde içimden gelen bir şeydi. Mahalledeki çocukları organize edip, 'Hadi size birşeyler oynayayım' derdim. Daha sonra lisede tiyatro grubuna katıldım. Oradan da liseler arası bir yarışmaya...”

Çok ilginç ve destekleyici bir ailesi var diye düşünüyorum. Küçük bir ilçeden koskoca bir dünyanın içine güzeller güzeli kızı salmak, cesaret işi. Ailede tiyatro tutkunu, sanat tutkunu biri mi var acaba diye merak ediyor insan.

“Ailemde konservatuardan ya da bu dünyadan bir insan yoktu. Dediğim gibi emekli bir dede ile büyüdüm. O da bana hep, 'Aman kızım altın bir bileziğin olsun. Öğretmen ol, doktor ol' dedi. Büyüyüp oyuncu olacağım ve bundan da para kazanacağım gibi bir düşüncem yoktu açıkçası. Ama bir şeyi biliyordum ki, üniversitede tiyatro hep hayatımda olacaktı. Amatörce de olsa sahneye çıkacağımı biliyordum.”

Peki ya üniversite, orada ne oldu?

“İzmir'e arkeoloji okumaya gittim. İlk işim de tiyatroya yazılmak oldu. Daha sonra oradan Bornova Şehir Tiyatrosu sınavlarına katıldım. Yetenek sınavıyla kabul edildim.”

Daha sonra İstanbul'a gelip bir yarışmaya katıldım. Kanal D'de 'Artiz Mektebi' yetenek yarışmasıydı. Sinan Çetin, Müjde Ar ve Haldun Dormen vardı jüride. 10 hafta boyunca çok güzel bir performans sergiledik. Birinciliği ben göğüsledim.”

“Galiba benimki deli cesaretiydi...”

“Arkeoloji ne oldu” dedim. “B planı bu alan mıydı?”

“Maalesef arkeolojiyi son sınıfta bırakmak zorunda kaldım. Yarışmaya son sınıfa başlarken katılmıştım. Buraya gelince de o koşuşturmanın ve çemberin içine girince çıkamadım” diyor masumca gülümseyerek. Seviyor belli. Ama oyunculuğu mu yoksa şöhreti mi? Bunun farkında mı? “Açıkçası hayır. Şöhretle çok derdim yok. Bu işi seviyorum ve sevdiğim işi yapıp para kazanabileceğimi anladım. Aynı zamanda insanların güzel tepkilerini alıyorsunuz. Hem severek yapıyor hem de bu işten hayatımı idame ettirebilecek kadar para kazanıyorsam, insanların da güzel tepkilerini alıyorsam neden yapmayayım ki! Yaptığım işten çok memnunum. Mutluyum” oluyor yanıtı...

Ne güzel! Elbette mutlu olsun Burcu, bol alkış alsın, daha güzel işler yapsın. O kendine ait yarattığı küçücük dünyasında çok mutlu. Küçük derken aklıma küçük bir ilçeden metropolün içine düşen kız takılmıyor değil. Ürkmüş müdür acaba? Ne hissetmiştir, korkmuş mudur, niye geldim ben buraya demiş midir? Üstelik tek başına...“Küçük bir yerden geliyordum ve buradaki insanların hayat görüşüne hiç açık değildim açıkçası. Alışık değildim. Galiba biraz deli cesareti benim ki. Biraz da buradaki yaşam tarzını bilmemekten kaynaklanıyor sanırım. Masum ve küçük bir yerden geldiğim için hep insanda karşısındakini kendi gibi görme eğilimi oluyor.”

“El bebek-gül bebek büyümedim”

“Mağazada satış danışmanlığı yaptım, ajansta asistanlık yaptım, cafe'de çalıştım. Çalışıp para kazanmak hayatımın hep bir yerinde vardı. Hiçbir zaman el bebek, gül bebek bir kız olmadım. Dediğim gibi, anne-baba ayrıydı. Böyle olunca savunma mekanizması gelişiyor. Kendi ayaklarınızun üzerinde durmak zorunda kalıyorsunuz. Şimdi o kadar mutluyum ki, bunları yaptığım için. Bir anda yumuşak bir hayattan çıkıp çok sert bir hayata geçiş yapmadım. O nedenle kendi ayaklarımın üzerinde duruyordum, çalışıp paramı kazanıyordum. Buraya geldiğimde ise daha sert koşullar da vardı fakat çok fazla zorlanmadım.” Tüm bu zorlu çocukluk ve genç kızlık dönemi boyunca hiç hayal kurmuş muydu? “Hayır. Hayal aslında kurmam. Sadece benim için an vardır.”

“İlk aşkım travmaydı”

Kız çocuklarının hep yaralı yüreğidir ya baba sevgisinden yoksun büyümek. Çünkü en çok babaları, kızları sever. En çok onların kokusunu arar. İlk aşık oldukları erkek babalarıdır. Hiç sorgulamış mıydı bunları Burcu? Bu onun yaşamında bir eksiklik yaşatmış mıydı?

“Açıkçası sorgulamadım. Kendi tercihleri. Çocukken veli toplantılarında herkesin anne-babası birlikte gelirken benimkiler tek tek geliyordu. Anne tarafım çok güçlü karakterle doluydu. Onlar hayatımı o kadar dolduruyorlardı ki, bana baba yokluğunu hiç aratmadılar. Travma yaşamadım yani. Bunun için aileme çok şey borçluyum. Tabii, bunda ben çok küçükken anne-babamın ayrılmış olmasının da etkisi var. Hayatı anlamaya başladığında zaten onların ayrı olduğunu bilerek yaşadığınız için sorgulamıyorsunuz. Böylesi daha hayırlı olmuş” diyorum hep” Ya ilk aşk? İlk aşkı babası mıydı her genç kızın çocukken hissettiği gibi? “Değil. Benim ilk aşkım çok fenaydı. Travmaydı benim için. Çünkü o zaman ortaokuldaydım ve platonik aşık olmuştum. Lisede bile o aklımdaydı. 5 yıl sürdü. Onun için mektuplar yazardım. Yanına gidip, 'Bakar mısın' derdim. 'İşim var' deyip giderdi. Elimde mektupla kalakalırdım. Sadece gördüğümde değil adını bile duyduğumda kıpkırmızı olurdum. Bir süre sonra sevgili olduk. O kadar utanıyordum ki yanındayken, onun elini dahi tutamıyordum. Daha sonra ayrıldık. Benim aklımda o uzun süre daha kaldı. Sonra evlendi, çocuğu oldu. Bitmesi gereken bir şeydi ve bitti” diyor eski aşkını anlatırken.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER