Yasağı bitiren ilk oryantal Nesrin Topkapı!

Nesrin Topkapı, televizyon ekranında ilk gördüğümüz oryantal olarak tarihe geçti. Müthiş dansı ve çalışkanlığı onu ‘oryantal dansın divası’ yaptı. Nesrin Topkapı ile bir yılbaşı ertesi geçmişi ve bugünü konuştuk. Sanatçı, beste yazdığını ve şarkı söylemeyi ne kadar çok sevdiğini de anlattı...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yasağı bitiren ilk oryantal Nesrin Topkapı!

1981 yılının ilk dakikalarında Türkiye ekranlarında bir ilk yaşandı... Nesrin Topkapı, yılbaşı gecesi TRT’de ilk kez dans eden oryantal olarak tarihe geçti. Aslında onun sanatla ilişkisi çok daha eskiye dayanıyor: “Annem ve babam tiyatro sanatçısıydı. Turnelere çıkarlardı. Tiyatro salonları, çadır tiyatroları, panayırlar bazen de sinema salonlarında sahneye çıkarlardı. Daha küçücükken kulis arkalarında uyurmuşum. Belki duyduğum müzikten belki de sahne arkasında duyduğum hazırlık seslerinden kan çekti. Çok küçük olduğumdan ara sıra beni birilerine bırakırlardı; yollarda perişan olmamam için. Başka kardeşim ya da arkadaşlarım olmadığı ve tek başıma olduğumdan tek oyuncağım tahta radyoydu. Radyoyu bütün gün karıştırırdım. O zaman Arapça, İngilizce, Fransızca birçok dilde radyo istasyonları bulabiliyordunuz. Şarkı söyleyen insanları kafamın içinde canlandırıp hayalini kurardım. Duyduğum sesleri telaffuz edip söylemeye çalışırdım. Apartman boşluklarında şarkılar söyleyerek ve o müziklerle dans ederek büyüdüm.”

Yasağı bitiren ilk oryantal Nesrin Topkapı! - Resim : 1

Evin içinde dans edip şarkı söyleyen Nesrin Topkapı’nın ilk sahneye çıkışı ise 6 yaşındayken oluyor: “6 yaşında, Adana’da sahneye çıkardılar beni... Sadece 15 gün. Küçük çocuğu sahneye çıkarmak yasak olduğu için mekan kapatıldı. Çok sevdiğim halde sonrasında sahneye çıkmayı hiç düşünmedim. Babam rahmetli olduğunda ofisleri temizledim, gişede bilet sattım, telefonlara baktım fakat rahat edemedim. Konu komşu dans ettiğimi biliyordu. Bir düğün oldu, çıkıp oynamamı istediler. Bir iki derken alıştım ama rahatsızdım da... Sonra oryantal dersi almak isteyenler oldu.

Ders verdiğim birini, dans ettiği yerde çok beğenmişler ve yurtdışına davet etmişler. ‘Ama bir kişiyle beraber gel’ demişler. O da bana sordu. Ben de başka bir ülkede olmanın sahnede daha rahat etmemi sağlayacağını düşünerek kabul ettim.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER