için kaldı

‘Bu sıralar ben börek açıyorum'

Adli yılın açılışı dün devletin üst yönetimini buluşturdu.

VATAN VATAN
‘Bu sıralar ben börek açıyorum'

Açılışta ilk başörtülü bakan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan'ın bir hayli keyifli olduğu gözlendi. Gazeteciler “Hayırlı olsun, neler yapıyorsunuz?” diye sorunca Gürcan adli yıl açılışına damgasını vuracak espriyi yaptı. Gürcan, “Bu sıralar ben börek açıyorum” dedi. Gürcan'ın Twitter hesabından, “Eğer bir Müslüman kadın börek yapmasını bilmiyorsa o aile dağılmaya mahkumdur” mesajı yazdığı iddia edilmişti. CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ise Gürcan'ı aramış ve kendisine “Böyle bir şey söylediğimi düşünmüyorum. Arkadaşlarım araştırıyor” dediğini kamuoyuna açıklamıştı.

Salona en son gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, protokolun ön sırasındakilerle tek tek tokalaştı. Erdoğan'ın tokalaştığı isimler arasında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, salona beklenirken Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, TBMM Başkanı Yılmaz ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile bir süre sohbet etti. Törende dikkat çeken bir başka not ise seçim MHP'de sert dille eleştirilen MHP'li Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in gelişi sırasında yaşandı. Türkeş ile MHP'li TBMM Başkanvekili Koray Aydın arasındaki soğukluk dikkat çekti. Türkeş ile Aydın'ın tokalaşmadığı görüldü.

HDP'li bakanlar yoktu

Çok sayıda bakanın katıldığı törende HDP'li 2 bakan yoktu. Törene ayrıca üç dönem yasağı nedeniyle milletvekili olmayan eski Başbakan yardımcıları Bülent Arınç ve Ali Babacan ile TBMM eski Başkanı Cemil çiçek de katıldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER