FETÖ’nün Bartın ve Ulus imamları tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) İstanbul’da yakalanarak Bartın'a getirilen sözde Bartın il imamı ile Ulus ilçe imamı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
FETÖ’nün Bartın ve Ulus imamları tutuklandı

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Bartın İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen operasyonda İstanbul’da yakalanarak Bartın’a getirilen FETÖ/PDY'nin sözde Bartın il imamı Mehmet Yalçın ve eşi Habibe Yalçın ile Ulus ilçe imamı İsmail Kalender, eşi R.K. emniyetteki işlemlerinin ardından Bartın Adliyesine sevk edildi. İlk olarak Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine çıkartılan zanlılardan Bartın il imamı Mehmet Yalçın ve eşi Habibe Yalçın ile İsmail Kalender’in tutuklanmasına karar verildi. İsmail Kalender’in eşi R.K. ise yurt dışı çıkış yasağı ile birlikte adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Zanlılardan Bartın il imamı Mehmet Yalçın, Ulus ilçe imamı İsmail Kalender, eşi R.K. daha sonra Bartın Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaları için hakim karşısına çıktı. Mahkeme Başkanının hakkındaki iddiaları okuduğu Mehmet Yalçın, örgütün Bartın imamı olduğu yönündeki iddiaları kabul etmediğini, FETÖ ile hiçbir bağının bulunmadığını iddia etti. Aleyhinde ifade veren şahısların bir kısmını tanıdığını belirten Yalçın, "Benim il imamı gibi bir özelliğim ve vasfım yok. Bunu hiç kabul etmedim. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeniyim. Her gittiğim mekanda kendimi tanıtırken, hangi okulda çalıştıysam onu ifade ettim. Ama bu insanlar bana bunu yakıştırmışlar. İnsanların yakıştırması olarak değerlendiriyorum. Benim böyle vasfım ve özelliğim yok" dedi. Örgüt için para toplama yönündeki iddiaları da kabul etmediğini kaydeden Yalçın, "Ben basit bir öğretmenim. 657’ye tabi basit bir öğretmenim. Ama insanlar böyle vasıflar yakıştırıyorlar. Şuna inanıyorum. Bu insanlara birileri hazırlamış ifadeleri, altına imza attırmış diye düşünüyorum ifadeleri" diye konuştu.

İDDİALARI REDDETTİ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER