için kaldı

‘Babalar grubu'nun şifresi çözüldü

Fetullahçı Terör Örgütü'nde (FETÖ) 'babalar grubu' olarak tanındığı iddia edilen Orkide Yağları'nın sahibi Ahmet Küçükbay, Kavuklar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk ve kuyumcu Kamil Karakaş'ın da aralarında bulunduğu 18 kişi hakim karşısına çıktı.

VATAN VATAN
‘Babalar grubu'nun şifresi çözüldü

İzmir'de FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen iş adamlarıyla ilgili soruşturmada önemli detaylar ortaya çıkıyor.

ABD'DE ŞİRKET KURMUŞLAR

Ahmet Küçükbay, Abdullah Kavuk ve Kamil Karakaş'ın da aralarında bulunduğu işadamlarının Gediz Üniversitesi ile Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu'nu (ESİDEF) kurarak, orta ve alt kademelerde bulunan işadamlarıyla toplantılar düzenledikleri, onları FETÖ'ye kazandırdıkları belirtildi. İşadamlarının, FETÖ'nün firarda olan Ege bölge imamı Bekir Baz'a bağlı oldukları, ayrıca yanlarında da sürekli değişen imamların görev aldıkları bilgisi verildi. İşadamlarının genellikle yurtdışında, özellikle de ABD'de şirket kurdukları, Türkiye'deki firmalarla bunlar arasında ticari ilişki varmış gibi gösterip, himmet paralarını aktardıkları da suçlamalar arasında yer aldı. Ayrıca imamların da paraları kuryeler aracılığıyla yurtdışına gönderdiklerine, ABD'de cemaate yakın düşünce kuruluşlarına para aktardıklarına, polisin tespitleri arasında yer verildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER