için kaldı

Güvenli Doğalgaz Kullanımı İçin Önemli Uyarılar

UDAŞ Uşak Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Emre Onur, kış günlerinde doğalgazın güvenli kullanılması için dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında Uşak halkını uyardı.

F5HABER F5HABER
Güvenli Doğalgaz Kullanımı İçin Önemli Uyarılar

UDAŞ Uşak Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Emre Onur, kış günlerinde doğalgazın güvenli kullanılması için dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında Uşak halkını uyardı.

Baca ve kombi temizliğinin önemine dikkat çeken UDAŞ Uşak Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Emre Onur, bu gibi küçük ama gerekli olan işlemler, en başta insan hayatı olmak üzere, yakıt verimliliğinden ekonomiye kadar birçok avantaj sağladığını vurguladı.

Düzenli olarak yapılan kombi bakımı ve baca temizliğinin Uşaklı vatandaşlara bir çok yarar sağlayacağını belirten Onur, kombi bakımının maksimum her iki yılda bir yapılması gerektiğini söyledi.

Doğalgaz cihazlarının devreye alınması, yıllık bakım ve onarımlarının mutlaka yetkili servisler tarafından yapılması gerektiğine dikkat çeken Emre Onur, Kombi bakımlarının yapılmadığı yada ihmal edildiği durumlarda, doğalgaz kaçağı riskinin yüksek olduğunu, diğer yandan zamanında yapılan kombi bakımlarının doğalgazı en verimli şekilde kullanarak vatandaşların ekonomilerine katkıda bulunduklarını söyledi.

KIŞA GİRERKEN MUTLAKA BACA TEMİZLİĞİ YAPTIRIN!

Diğer bir önemli hususun baca bakımı olduğunu belirten UDAŞ Genel Müdürü Emre Onur, zehirlenme gibi istenmeyen olayların büyük ölçüde baca kaynaklı olduğunu belirtti. Zamanla çeşitli dış etkenlerden dolayı tıkanan bacalar, kullanıcılar üzerinde hayati risk oluşturmaktadır. Doğalgazın kendisi zehirli bir gaz değildir. Ancak yanma sonucu bacadan atılmak üzere Karbonmonoksit gazı üretir. Zamanla işlevini yitirmiş olan bacalardan çıkacak yol bulamayan karbonmonoksit gazı hane içerisine sızar ve zehirlenmeye yol açar. Bu gibi durumların önüne geçmek, daha sağlıklı ve mutlu bir hayat sürdürmek için vatandaşlarımızın baca temizliği konusunda daha hassas davranmaları gerektiğini vurguladı.

MENFEZLERİ ASLA KAPATMAYIN

Abonelerimizin dikkat etmesi gereken önemli hususlardan biri olan havalandırma menfezlerinin kesinlikle kapatılmamasına değinen UDAŞ Genel Müdürü Emre Onur, Ülkemizde yaşanmış olan doğalgaz facialarında can kayıplarının önemli çoğunluğu, menfezlerin kapalı olmasından meydana geldiğini belirtti. Ortam havasını tamamlayan havalandırma menfezlerinin her ne sebepten dolayı olursa olsun iptal edilmemesi veya işlevsiz hale getirilmemesi gerektiğini vurguladı.

DOĞALGAZ DÖNÜŞÜMÜNÜZÜ SERTİFİKALI FİRMALARA YAPTIRIN

Uşaklı vatandaşların dikkat etmesi gereken bir diğer husus ise doğalgaz dönüşüm işlemlerini yetkili iç tesisat firmalarına yaptırmalarıdır. Doğalgaz dönüşüm işlemlerinde güvenilir ve sertifikalı iç tesisat firmalarıyla çalışılması ve çalıştıkları firma ile sözleşme imzalamaları gerekmektedir.

Abonelerin düşük maliyetli ve güvenliği hiçe sayan uygulamalardan kaçınmaları gerektiğini söyleyen Genel Müdür Emre Onur, doğalgaz iç tesisatının en az altyapı şebekeleri kadar güvenli şekilde kurulması büyük önem taşımaktadır. Bunun için abonelerimiz, düşük maliyetli ve güvenliklerini hiçe sayan uygulamalardan kaçınmalı ve bu işlemi UDAŞ sertifikasına sahip firmalara yaptırmalıdır.

Aboneler iç tesisat firmalarını seçmeden önce UDAŞ Uşak Doğalgaz Dağıtım A.Ş.'den bilgi alabilirler. Ortaya çıkabilecek mağduriyetleri önlemek adına mutlaka firmalardan UDAŞ tarafından verilen sertifikaları istemeleri gerekmektedir.

Çalışılan firma ile yapılan sözleşmede firmanın sahip olduğu sorumluluklar, işin tamamlanma süresi, kullanılacak malzemenin nitelikleri ve ödeme şeklinin mutlaka yer alması gerektiğini belirtti.

Ayrıca UDAŞ Genel Müdürü Emre Onur, abonelerin sertifikalı firma listesine www.udas.com.tr adlı web sitesinden ulaşabileceklerini belirterek Uşak halkını bu konuda bilinçlendirme çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

SONRAKİ HABER