Duru isminin anlamı nedir? Duru ne demek

Duru ismi kız bebekler için tek başına ya da ikinci bir isimle konulmaktadır. Özellikle de son yıllarda Duru isminin kullanımı oldukça artmıştır. Duru isminin anlamı nedir? Başka bir deyişle Duru ne demek? Bu sorularla Duru isminin anlamı ve özelliklerini ele alacağız.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Duru isminin anlamı nedir? Duru ne demek

Kız bebeklere konulan Duru isminin anlamı, temiz, pak, açık, berrak ve aydınlık olarak değerlendirilmektedir. Ayrıca Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre de üç farklı anlam ifade etmektedir. Birinci anlamı, bulanıklığı olmayan, berrak ve temiz olarak açıklanmaktadır. İkinci anlamı, pürüzsüz bir ten olarak değerlendirilmektedir. Üçüncü anlam olarak, arınmış, karışık olmayan dil ve üslup olarak açıklanmaktadır. Duru isim olarak özellikle, temiz ve berrak anlamları ile kullanılmaktadır.

Duru Ne Demek?

Duru sözlük anlamı olarak, saf, berrak, temiz, bulutsuz gökyüzü, bulanık olmayan, pürüzsüz ten, karışık olmayan dil anlamlarına gelmektedir. İsim anlamı ile duru, temiz olan, berrak, saf anlamlarında kullanılmaktadır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER