Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin dış politikasını Putin yönlendiriyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "'Suriye ile görüşün dedik' dinlemediler. 'Esad teröristtir' dediler ama Rusya aldı, Suriye ile Türkiye'yi aynı masaya oturttu. Putin'i dinlediler. Türkiye'nin dış politikasını kim yönlendiriyor? Putin" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin dış politikasını Putin yönlendiriyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde gerçekleştirilen Parti Meclisi (PM) Toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, yargı sistemine yönelik eleştirilerde bulunarak, "İstedikleri bürokratları, istedikleri yere atadılar. Yargıya da bir şekilde müdahale ettiler. Üzülerek izliyoruz. Başlangıçta 'Demokrasiyi derinleştireceğiz, ekonomiyi büyüteceğiz' dediler. Bir süre sonra kendileri şikayet etmeleri başladılar. Bu süreçte baktığımızda ve oturup sağduyu ile değerlendirdiğimizde 17 yıllık iktidarın, Türkiye'nin hiçbir temel sorununa çözüm üretmediğini görüyoruz" diye konuştu.

'DIŞ POLİTİKAYI PUTİN BELİRLİYOR'

Dış politikada öneriler getirdiklerini; ancak iktidardan, her önerilerine 'Siz şu işten anlamazsınız, en iyisini biz biliriz' denildiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER