NASA göktaşı nöbetinde

NASA, bir asteroidin dünyaya oldukça yakın bir mesafeden geçeceğini duyurmuştu. Bu haber yürekleri ağızlara getirdi ancak NASA konuyu yakından takip ediyor...

POSTA POSTA
NASA göktaşı nöbetinde

NASA tarafından yapılan açıklamada, asteroide YAP481394 2006 SF6 adı verildiği söylendi. 21 Kasım günü saatte yaklaşık 29.000 kilometre hızla Dünya'ya yakın mesafeden geçeceği açıklanan, 650 metre genişliğinde olduğu belirtilen kaya kütlesi, en tehlikeli asteroid sınıfı olan Apollo asteroit grubunda yer alıyor.

YAP481394 2006 SF6 adlı asteroidin, Yarkovsky etkisi ile Dünya'ya daha yakın bir mesafeden geçebileceği belirtiliyor. Güneş tarafından yayılan radyasyonla asteroidin yörüngesinin değişmesine Yarkovsky etkisi deniyor.

NASA göktaşı nöbetinde - Resim : 1

NASA'dan yapılan açıklamada, yaklaşık 35 metreden büyük asteroidlerin küçük bir şehir veya kasaba için tehdit olabileceğini ve 481394 2006 SF6 asteroidinin 650 metre çapıyla ciddi tehlike oluşturabileceğini belirtiliyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER