Panikleyen Yunanistan Hafter’den medet umuyor

Türkiye ile Libya arasındaki deniz yetki sınırları mutabakatına karşı Yunan tarafı, BM’nin tanımadığı Halife Hafter’e sarıldı. Çeşitli diplomatik ve askeri adımlar da atmaya hazırlanan Atina, Hafter ile müttefik Libya’nın doğusundaki oluşumun yetkililerinden Akile Salih’i Yunanistan’da ağırlayacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Panikleyen Yunanistan Hafter’den medet umuyor

YUNANİSTAN, Türkiye ile Libya arasında imzalanan deniz yetki sınırlarına ilişkin mutabakat muhtırası üzerine diplomatik ve askeri adımlar atmaya hazırlanıyor. Panikleyen Yunan hükümetinde bir yandan, Ege ve Doğu Akdeniz’de hem Türk-Yunan anlaşmazlıklarının Lahey Adalet Divanı’na götürülmesi, hem de Kıbrıs müzakerelerini tekrar başlaması gerektiği sesleri yükselirken, diğer yandan, Türkiye-Libya anlaşması nedeniyle ayrı bir önem kazanan Girit adasına askeri takviye planları inceleniyor.

KOD ADI ‘TECRİT PLANI’

Yunan hükümeti, bu hafta içinde, Libya’ya baskı ve şantaj, Türkiye’yi ise uluslararası alanda yalnızlığa itmek amacıyla, Yunan medyasında “tecrit” kod adı verilen plan kapsamında şu adımları atacak:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER