İnşaat malzemeleri sanayisi toparlanma eğilimine girdi

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi, Ekim ayında 0,89 puan arttı. Endekse göre inşaat malzemeleri sanayisinin dip seviyelerden toparlanma eğilimine girdiği, ancak bu toparlanmanın kademeli ve yavaş gerçekleşeceği vurgulandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İnşaat malzemeleri sanayisi toparlanma eğilimine girdi

Türkiye İMSAD (İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’nin Ekim 2019 sonuçları açıklandı. Bileşik Endeks’te şu bilgiler yer aldı: İnşaat malzemeleri sanayisinin son bir yılda yaşanan keskin düşüşlerin ardından Eylül ve Ekim aylarında toparlanma eğilimine girdiği ancak bu toparlanmanın kademeli ve yavaş gerçekleştiği görüldü. Ekim ayında faaliyetlerde yaşanan toparlanma Bileşik Endeks’e olumlu yansıdı. Güven ve beklentilerde de sınırlı artışlar gerçekleşti. İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Ekim ayında 0,89 puan arttı.

FAALİYETLERDE ÖNEMLİ TOPARLANMA

İnşaat malzemeleri sanayi faaliyetleri, uzun süreli gerileme ve dalgalanmanın ardından toparlanma sürecine girdi. Ekonomik koşullarda iyileşme ve mali göstergelerdeki istikrar da faaliyetleri olumlu etkiledi. İç satışlar, ihracat, üretim ve cirolarda artışlar yaşandı. Eylül ayındaki büyümenin ardından Ekim ayında da tüm faaliyetlere yayılan dengeli bir toparlanma gerçekleşti. Koşullardaki iyileşmeler ve mevsimsellik faaliyetleri destekledi. Yurtiçi satışların önemli ölçüde yükseldiği Ekim ayında Faaliyet Endeksi, bir önceki aya göre 1,2 puan arttı. Mevsimsellik etkileri dışında inşaat malzemeleri sanayisinin faaliyetlerinde toparlanmanın devam etmesi ve bu toparlanmanın yavaş gerçekleşmesi bekleniyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER