Kasapoğlu: 50 yıllık icraatı 17 yılda yaptık

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu’nda açıklamalarda bulundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kasapoğlu: 50 yıllık icraatı 17 yılda yaptık

“Futbolu tüm paydaşlarını birlikte konuşmak, geleceğini tasarlamak önemli bir açılım, misyon” diyen Kasapoğlu, birçok ülkenin 40-50 yıllarda yapacağı tesisleri 17 yılda gerçekleştirdiklerini söyledi. Bakan Kasapoğlu’nun açıklamaları şöyle: “Futbol ekonomisi 50 milyar doları aşmıştı. Avrupa’da bu ekonominin 3’te 2’sini tek başına yürütüyor. Elde ettikleri gelir 15-18 milyar Euro arasında. Ülkemize baktığımız zaman ise sadece Süper Lig’in değeri 615 milyon Euro.”

Seyirci artışı çok üst düzeyde

”Futbol endüstrisinin dominolarından biri olmak için bütüncül bir bakış açısıyla bakmalıyız. Premier Lig’i örnek aldığımızda orası bir şirket ve bu şirket en üst yetenek, dolu tribün hedefleriyle kurulmuş bir yapı. Kurulum kadar pazarlama da önemli. 27 yılda Premier Lig’in bu noktaya gelmesinin sebebi hızlı oyun, oynanan oyununun cazibesi, ligin kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar, statların tamamına yakınının dolu olması. Premier Lig, İngiltere devletine 2.1 milyon Sterlin vergi üretmiş durumda. Bugün Süper Lig’in seyirci ortalamasını Avrupa’da en yüksek oranda artıran liglerden biriyiz.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER