Çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri ihracatın gizli şampiyonu oldu

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) tarafından hazırlanan “Çimento, Cam ve Seramik Sektörleri İhracatta Yerli Katma Değer” raporu açıklandı. Çimento, cam ve seramik sektörlerinin yarattığı yerli katma değerin hesaplandığı rapor, bu üç sektörün ülke ekonomisine ihracat performanslarının çok üzerinde bir katkı verdiğini ortaya koyuyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri ihracatın gizli şampiyonu oldu

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB), sektörün yarattığı yerli katma değeri tüm yönleri ile ortaya koyan “Çimento, Cam ve Seramik Sektörleri İhracatta Yerli Katma Değer” başlıklı bir rapor hazırladı. Çimento, cam ve seramik sektörlerinin yarattığı yüksek yerli katma değerle, ülke ekonomisine ihracat performanslarının çok üzerinde bir katkı verdiklerini ortaya koyan rapor, ÇCSİB Ekonomi Danışmanı Dr. Can Fuat Gürlesel tarafından hazırlandı.

ÜÇ SEKTÖRÜN SON 10 YILDAKİ İHRACAT PERFORMANSI İNCELENDİ

“Çimento, Cam ve Seramik Sektörleri İhracatta Yerli Katma Değer” raporunda üç sektörün son 10 yıldaki ihracat performansları incelendi. Rapora göre, çimento sektörünün ihracatındaki yerli katma değer oranı ortalama yüzde 68 olarak gerçekleşirken, bu oran cam sektöründe yüzde 78,6, seramik sektöründe ise yüzde 81,1 oldu. Yani çimento sektörünün her 100 dolarlık ihracatının 68 doları, seramik sektörünün 81,1 doları, cam sektörünün ise 78,6 doları ülkemizde kalıyor. Rapor 2009-2018 döneminde 26,5 milyar dolar ihracat gerçekleştiren çimento, cam ve seramik sektörlerinin bu dönemde 20,3 milyar dolar yerli katma değer yarattığını da ortaya koydu. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER