Bakan Çavuşoğlu’ndan Libya açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Libya'daki ateşkes süreci ve Doğu Akdeniz gerilimi hakkında hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

VATAN VATAN
Bakan Çavuşoğlu’ndan Libya açıklaması

Bakan Çavuşoğlu’nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:   (Libya ile Akdeniz Mutabakatı) Herkesle böyle anlaşmalar imzalamaya hazırız.   Bazı Avrupalı ülkelerin taraf tutmakta olduğunu görüyoruz. Bu doğru değildir. Bir çözüm arayışı gerekiyor.   Bölgemizde epeyce sorun vardır. Dengeli bir politika arayışında olmamız gerekiyor. İlişkilerimiz olabildiğinde olumlu yönde ilerletme çabasındayız.   BARIŞ PINARI HAREKATI   Harekat başlayınca 2 süper güçle masaya oturduk.   DOĞU AKDENİZ GERİLİMİ   Hem kendi kıta sahanlığımızda hem de KKTC'de sondaj çalışmasına başladığımızda dengeler değişti.   En uzun sınır bizim, bizsiz bir anlaşma olamaz. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER