Manisa'daki 'fay hattında' önemli inceleme

MANİSA Valiliği ve Şehzadeler Belediyesi, 35 kilometrelik Manisa fayının gelecek yıllarda üreteceği depremleri araştırmak amacıyla Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma Merkezi Müdürlüğü ile protokol imzaladı. Protokol kapsamında fayın geçtiği Turgut Özal Mahallesi'nde, 30 metre uzunluğunda, 4 metre derinlik ve genişliğinde hendek açıldı. DEÜ Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, yapacakları çalışmaların olası bir afet sonrası alınması gereken önlemler için yetkili kurumlara ışık tutacağını söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Manisa'daki 'fay hattında' önemli inceleme

Son yıllarda artan depremler, şehirlerdeki çalışmaları da hızlandırdı. Manisa Valiliği ve Şehzadeler Belediyesi, 35 kilometrelik Manisa fayının gelecek yıllarda üreteceği depremleri araştırmak için DEÜ Deprem Araştırma Merkezi Müdürlüğü ile protokol imzaladı.

Protokol kapsamında çalışmalara başlayan DEÜ Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir ve ekibi, Manisa fayının bir bölümünün bulunduğu Turgut Özal Mahallesi'nde hendek açtı.

30 metre uzunluğunda, 4 metre derinliğinde ve genişliğindeki hendek içerisinde, fayın geçmişte ürettiği depremler araştırılacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER