için kaldı

Günün hareketli 5 hissesinde önemli gelişmeler var

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 5 şirket haberi var.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Günün hareketli 5 hissesinde önemli gelişmeler var

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 5 şirket haberi var.

Ege Endüstri (EGEEN, Nötr): Pınarbaşı ve Serbest Bölge fabrikalarında, yıllık izin, periyodik bakım faaliyetleri ve yılsonu sayım işlemlerinin yapılması amacıyla üretime kısa bir ara verileceği, üretimin 21 Aralık Cumartesi günü 23:30 vardiya çıkışı duracağı duyurulmuştu. Yönetim kurulunun toplantısında, üretime 21 Aralık Cumartesi yerine, 24 Aralık Salı günü 15:30 vardiya çıkışı ile ara verilmesine karar verilmiştir. Yeniden üretime başlanılacak tarihte bir revizyon olmayıp ilk açıklamada duyurulan 02 Ocak Perşembe günü 07:30 vardiya girişi ile yeniden üretime başlanılacaktır.

Gübre Fabrikaları (GUBRF, Sınırlı Pozitif): Şirketin %100 hissedarı olduğu Nbulkgas Deniz İşletmeciliği Ltd. Şti.'ndeki hisselerinin tamamının satışı amacıyla ihaleye çıkılmasına ve tekliflerin alınmasına, alınan tekliflerin Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilerek karara bağlanması için gerekli tüm iş ve işlemlerin yerine getirilmesi hususunda İdare'ye yetki verilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.

İş GYO (ISGYO, Pozitif): Yönetim Kurulu'nun 12 Aralık 2019 tarihinde yapılan toplantısında; Şişe Cam (SISE, Nötr)'ın hali hazırda kiracı olduğu Tuzla Ofis Binası ile Tuzla Meydan Çarşı'da yer alan 5 bağımsız bölümün toplam 310mn TL+KDV bedel üzerinden, Şişe Cam'a satılmasına ve satış bedelinin tapu devir tarihinde eş zamanlı olarak tahsil edilmesine karar verilmiştir. Söz konusu satış kapsamında yasal kayıtlara (VUK) göre yaklaşık 126,4mn TL, UFRS'ye göre hazırlanan bilançoda ise yaklaşık 41 mn TL tutarında kar elde edilmesi beklenmektedir.

Kardemir Karabük Demir Çelik (KRDMA, KRDMB, KRDMD, Sınırlı Negatif): Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (Kardemir) hesap ve işlemlerinin 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu (SPKn) ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde incelenmesi sonucunda Fadıl Demirel, Metin Altan, Kamil Güleç, Cavit Yücel, Hüseyin Çağrı Güleç, Burak Yolbulan, Ahmet Zeki Yolbulan ve Mustafa Yolbulan hakkında Kardemir'in en az 43.993.296 TL zarara uğratılması nedeniyle 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 155 inci maddesi uyarınca suç ihbarlarında bulunulmasına karar verilmiştir.

Volatilite Bazlı Tedbirler: Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında, RYSAS.E paylarında 13/12/2019 tarihli işlemlerden (seans başından) 27/12/2019 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır.

VBTS kapsamında RYSAS.E paylarında uygulanmakta olan açığa satış ve kredili işlem yasağı brüt takas uygulaması ile birlikte 27/12/2019 tarihine (seans sonuna) kadar devam edecektir.

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında LUKSK.E ve OYLUM.E payları 13/12/2019 tarihinden (seans başından) itibaren 27/12/2019 tarihine (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler; pazar değişimi ve diğer nedenlerle uygulanacak olan açığa satış ve kredili işlem yasaklarından ve brüt takas uygulamasından ayrı olarak değerlendirilmelidir. Piyasa yapıcılı sürekli işlem yöntemiyle işlem gören paylarda, tedbir nedeniyle tek fiyat işlem yöntemi uygulandığı süre boyunca piyasa yapıcılık faaliyeti yapılmaz.

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER