Günün öne çıkan şirket haberleri

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 4 şirket haberi var.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Günün öne çıkan şirket haberleri

Akbank (AKBNK, Nötr): Banka ile Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası ("BANKSİS") arasında yapılacak 18.inci Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini başlatmak amacıyla, taraf sendikaca sözleşme taslağının yasal prosedür gereğince Banka Genel Müdürlüğüne sunulduğu duyurulmuştu. BANKSİS ile maddelerin tamamı üzerinde mutabık kalınamadığı için, yasal prosedür gereği 15.11.2019 tarihinde uyuşmazlık tutanağı düzenlenmiş olup, arabuluculuk aşamasına geçilecektir.

Global Yatırım Holding (GLYHO): Holding, bağlı ortaklıkları Global Enerji Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş., Galata Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Ege Global Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin devralınması suretiyle birleştirilmesi kararı aldı. Kaynak: Bloomberg

Park Elektrik (PRKME, Nötr): Bağlı ortaklığı Konya Ilgın Elektrik Üretim San. ve Tic. A.Ş. (Konya Ilgın), rödovans usulüyle işletme hakkını elinde bulundurduğu Konya Ilgın'da yer alan kömür sahasında bu yılın kalan bölümünde ve esas itibariyle önümüzdeki yıl üreteceği kömürün satışı amacıyla pazar araştırmalarına ve potansiyel müşterilerle görüşmelere başlamış olup, ilk etapta alt ısıl değeri 1.800-2.200 kcal/kg aralığında olan 20.000 ton kömürün 29.02.2020 tarihine kadar Düzgün İş Makinaları İnşaat Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye satışına ilişkin olarak 15 Kasım 2019 tarihinde sözleşme imzalamıştır. 29.02.2020 tarihi sonrasında taraflar karşılıklı mutabık kalarak sözleşme süresini uzatabileceklerdir.

CeoEvent Medya (CEOEM): 6-9 Aralık 2019 tarihleri arasında Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koordinasyonunda Polat Renaissence Hotel İstanbul'da yapılacak olan Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile İslam İşbirliği Teşkilatı Sosyal Kalkınmadan Sorumlu 1.Bakanlar Toplantısı'nın ajans hizmetine ilişkin olarak yapılan ihaleyi 4,5mnTL+KDV'lik teklifiyle Ortaklık kazanmıştır.Hizmet sözleşmesinin en kısa zamanda imzalanması beklenmektedir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER