Trump’a F-35 mesajı: Olmazsa başka arayışa gireriz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’a, F-35 uçaklarına ilişkin uzlaşmaz tavır sürerse Türkiye’nin başka arayışlara girmek zorunda kalacağını söylediğini açıkladı. “Zaten kendisi de bu konuda bize hak veriyor” diyen Erdoğan, Trump’ın azil süreci nedeniyle temkinli hareket ettiğini de söyledi. Erdoğan AK Parti’nin dünkü Meclis grup toplantısında özetle şu mesajları verdi:

HÜRRİYET HÜRRİYET
Trump’a F-35 mesajı: Olmazsa başka arayışa gireriz

ZOR DÖNEMDEN GEÇTİĞİ SIR DEĞİL

“Türkiye-Amerika ilişkilerinin oldukça zor bir dönemden geçtiği, takdir edersiniz ki sır değil. Amacımız bu zor dönemi her iki ülke için de en makul, kabul edilebilir ve sürdürülebilir şekilde yöneterek geride bırakmaktır. Aramızdaki sorun alanlarının pek çoğu küçük pürüzlerden ibarettir. Bu sıkıntılar, Amerika’daki ülkemiz karşıtı çevrelerin köpürtmesiyle suni olarak büyütülmüş ve ilişkilerimize zarar verecek boyuta taşınmıştır. İlişkileri bozmaya yönelik çabaların gerçek mahiyetini en iyi gören de Sayın Trump’tır. Bunun için sistemin ve siyasetin tüm baskılarına rağmen Türkiye-Amerika ilişkilerinin belirli bir seviyenin altına düşmemesi konusunda inisiyatif kullanmaktadır. Biz de aynı anlayışla, yüzümüzü geleceğe çevirerek, kronik sorunları derinleştirmek yerine işbirliği yapabileceğimiz alanlara odaklanıyoruz. Son ziyaretimiz bu bakımdan oldukça faydalı geçmiştir. Yaptığımız görüşmelerde aramızdaki birçok meseleye kökten bir çözüm getiremedik ama bu meselelerin ilişkilerimizi esir almasına da izin vermediğimizi tüm dünyaya gösterdik.

S-400’DE BİZE HAK VERİYOR

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER