için kaldı

Maaşın Ne Kadarı Haczedilebilir?

Herkesin merak ettiği konulardan bir maaşa gelin haciz işlemleri. Borcunuz varsa ve ödeyemiyorsanız maaşınıza haciz gelebilir. Peki hangi durumlarda, maaşın ne kadarına haciz gelir, maaşa haciz gelmesi durumunda ne yapılır?

PARADURUMU PARADURUMU
Maaşın Ne Kadarı Haczedilebilir?

Gelin hep birlikte maaşa haciz gelmesi durumuna bakalım.

Bazı durumlarda borç ödenmesinde zorlukla karşılanabiliyor. Bu tip durumlarda eğer sigortalı bir çalışan olduğunuz belirlenirse, maaşınıza haciz gelebilir. Alacaklının talep etmesiyle birlikte sigortalı bir çalışan olarak belirlenirseniz maaşınızın dörtte biri haciz olarak el konulur. Hakkınızda icra takibi açılır ve 90 gün boyunca ödeme yapmazsanız size bir belge gönderilir. Bu belge elinize ulaştıktan bir haftaya kadar borcunuzu tamamen ödeyebilir ya da yapılandırmaya gidebilirsiniz. Eğer böyle bir durum yoksa maaşınıza haciz uygulanır. Hacizle birlikte gelen zamla maaşınızın dörtte biri kesilir. Borçlu kişi maaşından daha fazla kesinti yapılıp bir an önce borcunun hızlı bitmesini isteyebilir. Borç bitinceye kadar haciz işlemi geçerli kalır.

Maaş Nasıl Kesilir?

Sonuçta siz bir çalışansınız ve kimse maaşınızı istediği şekilde kesip yatıramaz. Öncelikle işverene sizinle ilgili bir tebligat gider. Giden bu tebligatta alacaklının iban numarası yer alır. İşveren borcunuz bitene kadar maaşınızın dörtte birini bu hesaba yatırır. Sizin istemediğiniz durumda daha fazla kesmesi gibi bir durum olamaz.

Nelere Haciz Gelir?

Bilindiği üzere artık ev eşyalarına haciz gelmiyor. Yeni düzenlenen kanuna göre çocuklara da haciz konmayacak. Sizin yaşamanızı devam ettirmenizi sağlayan hiçbir şey haczedilemez.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER