için kaldı

VİOP'ta endeks kontratı güne düşüşle başladı

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) aralık vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, açılışta yaklaşık yüzde 0,3 düşüşle 133.150 seviyesinden işlem görüyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
VİOP'ta endeks kontratı güne düşüşle başladı

Aralık vadeli endeks kontratı, açılışta en düşük 132.925 puanı görmesinin ardından önceki kapanışın 325 puan altında, 133.150 seviyesinde dengelendi.

Dün küresel piyasalardaki pozitif havanın etkisiyle yaklaşık 10 ayın zirvesi olan 1334.950 seviyesini gören endeks kontratı, ABD tarafından Çin ve Hong Kong'a yönelik açıklamaların risk iştahını azalmasıyla düşüşe geçerek günü yüzde 0,44 değer kaybıyla 133.475 puandan tamamladı.

Analistler, yurt içinde Tüketici Güven Endeksi, yurt dışında Avro Bölgesi, OECD Ekonomik Görünüm Raporu, haftalık işsizlik maaşı başvuruları verileri, Fed üyelerinin konuşmaları ile ABD tarafıdan Çin ve Hong Kong'a ilişkin haber akışının takip edileceğini belirtti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER