Konya'da 2 katlı kerpiç bina çöktü: 3 kişi hayatını kaybetti!

Konya'nın Karatay ilçesinde 2 katlı kerpiç binanın çökmesi sonucu, enkaz altında kalan 2'si çocuk 3 kişi hayatını kaybetti.

F5HABER F5HABER
Konya'da 2 katlı kerpiç bina çöktü: 3 kişi hayatını kaybetti!

Konya'nın Karatay ilçesine bağlı Akçeşme Mahallesi Akçeşme Sokağı'ndaki 2 katlı kerpiç evde sabaha karşı henüz belirlenemeyen nedenle göçük meydana geldi.

Çevredekilerin evde enkaz altında kalanların olduğu yönündeki ihbarı üzerine, bölgeye çok sayıda AFAD, itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Konya'da 2 katlı kerpiç bina çöktü: 3 kişi hayatını kaybetti! - Resim : 1

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, bu sabah merkez Karatay ilçesinde üzücü bir olay yaşandığını söyledi.

İhbarı aldıktan sonra tüm ekiplerin olay yerine sevk edildiğini dile getiren Toprak, "Şu anda enkaz altından 2'si çocuk 3 kişinin cesedine ulaşıldı. Enkaz altında başka kimsenin olmadığını öğrendik" dedi.

KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Zafer Samancı'nın haberine göre, AFAD ekiplerinin yaklaşık bir saat süren çalışmalarının sonunda göçük altından 60 yaşındaki Sultan Bakım ile torunları 10 yaşındaki Muhammet Bakım ve 5 yaşındaki Veysel Bakım'ın cansız bedenlerine ulaşıldı.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, “Bu binadan etkilenebilecek binaları da boşaltacağız. Üzücü bir olayla karşı karşıyayız. Bu binalar çok eski binalar. Belli bir dönem sonrası dayanıklılığını kaybediyor. Zamanla çözülmeler olabiliyor. Yığma bir bina. Her koldan vatandaşlarımızın güvenliği için çalışmalara başladık” dedi. 

Konya'da 2 katlı kerpiç bina çöktü: 3 kişi hayatını kaybetti! - Resim : 2

SONRAKİ HABER