İNDER, 2020'de konut satışlarının 1.2 milyon adedi aşmasını bekliyor

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım "Bu yıl toplam konut satışlarının 1.2 milyon adedi aşmasını bekliyoruz. Bu satışların en az 50 bin adedinin de yabancılara satılacağı yönünde öngörümüz bulunuyor” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İNDER, 2020'de konut satışlarının 1.2 milyon adedi aşmasını bekliyor

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, bu yıl toplam konut satışlarının 1,2 milyon adedi aşmasını beklediklerini belirterek, "Bu satışların en az 50 bin adedinin de yabancılara satılacağı yönünde öngörümüz bulunuyor." dedi.

Durbakayım, İnşaat ve Konut Konferansı'nda yaptığı konuşmada, oldukça zorlu ancak bir o kadar öğretici bir yılın geride kaldığını söyledi.

Durbakayım, Türkiye'nin ve sektörün yaşadığı bu zorlu süreçte, konut yapım işini sadece "kar" olarak görenlerin elimine olduğunu, "ar" olarak görenlerin ise deneyim ve birikimleri sayesinde ayakta kaldığını belirterek, "Eğer geçen yılı yaşamamış olsaydık sektöre sonradan giren 'kar' amaçlı firmaların yarattığı bu sorun, kangrene dönüşecek ve telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracaktı." dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER