Yarızamanlı çalışma yönetmelik bekliyor

EBEVEYN olduktan sonra yarızamanlı çalışmak isteyen memurlarla ilgili düzenleme, öğretmen ve sağlık çalışanlarına takıldı. Memurlar için yönetmelik çıkmadığı için kanun bugüne kadar uygulanamazken, öğretmen veya sağlık alanındaki ebeveynlerin de kapsama alınması durumunda kamuda işlerin sıkıntıya gireceği öngörülüyor. Bu durumda son dakikada bir değişiklik yapılmazsa 1.2 milyon memurun uygulama dışında kalacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yarızamanlı çalışma yönetmelik bekliyor

10 Şubat 2016’da Resmi Gazete’de yayımlanan kanunla, çocuğu 0-6 yaş arasında ebeveyn çalışanlar için yarızamanlı çalışma hakkı tanındı. Buna göre normal izin haklarının bitmesinden sonra ilköğretime başlayana kadar anne veya baba çalışanlar, dilekçeyle önceden bildirmek üzere yarızamanlı çalışmaya geçebilecek. Düzenlemenin hayata geçmesi için de memur ve işçiler için hazırlanan yönetmeliklerin yürürlüğe girmesi öngörüldü. 8 Kasım 2016’da çıkan yönetmelikle 4857 sayılı İş Kanunu’na tabi çalışan işçiler için yasa yürürlüğe girdi. O dönemde memurlar için yönetmelik çalışmasının devam ettiği ve kısa sürede yayınlanacağı belirtildi. Ancak o tarihten bu yana yönetmelik yayınlamadı.

Kulislerde konuşulanlara göre, öğretmen ve sağlık çalışanı ebeveynlerin yönetmelikten yararlanması durumunda, kamu hizmetlerinde aksama olabileceği, bu kişilerin yerine memur alınması gerekeceği kaygısı yaşanıyor. Bu nedenle, öğretmen ve sağlık çalışanlarının kapsam dışında bırakılması öne çıkıyor. Ayrıca güvenlik personelinin de dışarıda bırakabileceğine dikkat çekiliyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER