Kredi kartı faizlerinin düşürülmesi isteniyor

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel "Merkez Bankası’nın kredi kartı erken ödeme faiz oranlarını yüzde 1,6’dan 1,2’ye indirmesini bekliyoruz. Bu beklentimizin gerçekleşmesi durumunda 2020'de en az 13 milyar TL tüm perakendeye yani ekonomiye kazandırılmış olacak" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kredi kartı faizlerinin düşürülmesi isteniyor

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, AA muhabirine yaptığı açıklamada TCMB Para Politikası Kurulu'nun politika faizini yüzde 14'ten yüzde 12'ye indirmesini değerlendirdi.

BMD Başkanı Öncel, kararı çok olumlu karşıladıklarını ve buna paralel olarak perakende sektörünün kredi kartı erken ödeme faiz oranının üst sınırında ve taksitli işlem oranında da indirim beklediklerini aktardı.

Daha önce kredi kartı komisyonlarının serbest olduğunu anımsatan Öncel, "Merkez Bankası kararı uyarınca 1 Kasım'dan bu yana ise erken ödeme faiz oranında üst sınır yüzde 1,6 olarak uygulanıyor. Taksitli işlemlerde ise 0,89 oranında faiz alınıyor. Alınan bu kararla en az yüzde 1 fazla ödenen komisyon hesabıyla bir ayda 1 milyar TL perakendecinin cebinde kaldı yani ekonomiye kazandırıldı." değerlendirmesinde bulundu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER