Sultan Alparslan'ın zırhı ve silahlarını mini heykellerle tanıtıyorlar

Muş'ta üniversite öğrencileri, 1071'de Bizans ordusunu mağlup ederek Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Büyük Selçuklu Devleti hükümdarı Sultan Alparslan'ın giydiği zırh ve silahlarının heykellerini yapıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sultan Alparslan'ın zırhı ve silahlarını mini heykellerle tanıtıyorlar

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümündeki akademisyen ve öğrenciler, tarih bölümü öğretim üyelerinden aldıkları bilgiler doğrultusunda Sultan Alparslan'ın Malazgirt'teki savaşta giydiği zırh ile miğfer, kılıç ve kalkanının mini heykellerini tasarlıyor.

Heykel atölyesinde, silikon kalıpların içine polyester ve kalsit malzemesinin dökümüyle oluşturdukları 40 santimetre uzunluğundaki heykelleri boyayan öğrenciler, Sultan Alparslan'ın asırlar önce giydiği savaş kıyafetini ve kullandığı silahları tanıtmaya çalışıyor.

Polat, üniversitenin kurulduğu günden bu yana tarihi misyona uygun adımlar atmaya çalıştıklarını söyledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER