Eski İsrail ajanlarının şirketi Rum kesiminde ortaya çıktı

Pegasus yazılımının Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın izini bulmakta kullanıldığı belirtilmişti. Bu yazılımı pazarlayan İsrail gizli servisi Mossad’ın eski ajanı ve şirketi, Kıbrıs Rum kesiminde deşifre oldu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Eski İsrail ajanlarının şirketi Rum kesiminde ortaya çıktı

RUM yönetimi ve polisi, tesadüfen ortaya çıkan skandalla ilgili, “Şirket izinli faaliyet gösteriyor” açıklamasını yapmakla yetindi. Eski İsrail ajanı Tal Dilian’ın ‘meteoroloji araçları’ kılıfıyla adaya getirerek Rumların hizmetine verdiği dinleme araçları, bazı bölgelerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) de kapsama alanına alıyor. Skandal, eski ajan Tal Dilian’ın dünyanın önde gelen ekonomi dergilerinden Forbes’a, modifiye edilmiş bir ambulans içine kurulan, Whatsapp mesajları dahil cep telefonlarını takip eden ve tüm bilgilerini çalan dinleme sistemini Kıbrıs Rum Kesimi’ndeki Larnaka şehrinde tanıtmasıyla ortaya çıktı.

ŞİRKETİ POLİS KORUYOR

Haberi araştıran Rum Politis gazetesi, Mossad eski ajanı Dilian’ın Rum yönetiminin özel izniyle 2011 yılında Larnaka’da ‘Wispear Systems’ adında casusluk şirketi kurduğu ve Rum polisine ‘yasadışı’ hizmet verdiği bilgisine ulaştı. Mobil iletişimi takip eden araçlar, Rum yönetimine ‘meteoroloji araçları’ adı altında getirildi. Casusluk şirketini 24 saat koruma altına alan Rum polisi, telefon dinlemek yasak olmasına rağmen Tal Dilian’dan hizmet aldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER