için kaldı

Vietnam Savaşı Tarihi - Vietnam Savaşının nedenleri ve sonuçları

Doğu ve Batı bloğu ülkeleri olan Kuzey Vietnam, Çin Halk Cumhuriyeti ile Güney Vietnam ve Çin Halk Cumhuriyeti arasında gerçekleşen bir savaştır. Kuzey Vietnam ve Güney Vietnam çekişmesi tam 21 yıl sürmüş ve milyonlarca insanın ölümü ile sonuçlanmıştır. İşte Vietnam Savaşı tarihi, nedenleri ve sonuçları, önemi gibi konularda derlediğimiz tüm bilgiler.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Vietnam Savaşı Tarihi - Vietnam Savaşının nedenleri ve sonuçları

İkinci Çinhindi olarak ta bilinen Vietnam Savaşı, 1955-1975 yılları arasında Kuzey ve Güney Vietnam arasında yapılmıştır.

Vietnam Savaşı Tarihi

Vietnam Savaşı Doğu Bloğu ve Batı Bloğu arasında 1955-1975 yılları arasında gerçekleşmiştir. Çinhindi bölgesi olarak bilinen Tayland, Laos, Kamboçya, Malezya ve Vietnam bölgelerimde gerçekleşmiştir. Daha önce Fransa ve İngiltere sömürgeninde olan Çinhindi bölgesi II. Dünya savaşı döneminde Japonya hâkimiyetine geçmiştir. 1945 yılında ise Fransa ve İngiltere bölgeye tekrar girerek güç elde etmeye çalışmıştır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER