İran'ın olimpiyatlarda madalya kazanan tek kadın sporcusu, ülkeyi terk ediyor

İran'ın olimpiyatlarda madalya kazanan tek kadın sporcusu Kimia Alizadeh, Instagram üzerinden paylaştığı bir gönderiyle ülkeyi terk ettiğini açıkladı.

POSTA POSTA
İran'ın olimpiyatlarda madalya kazanan tek kadın sporcusu, ülkeyi terk ediyor

Brezilya'da düzenlenen 2016 Rio Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanarak ülkenin tek olimpiyat madalya sahibi sporcusu olan 21 yaşındaki tekvandocu Kimia Alizadeh, Instagram üzerinden yaptığı açıklamada ülkesini terk edeceğini duyurdu. Söz konusu kararını çok zor, kendisini ise İran'daki milyonlarca ezilmiş kadından biri olarak tanımlayan Alizadeh, "Bu karar altın madalya kazanmaktan bile zor ama ait olduğum İran'ın bir kızı olarak kalacağım" dedi. 18 yaşındayken ülkenin ilk olimpiyat madalyalı sporcusu olan Alizadeh, ülkesini cinsiyet ayrımcılığı yapmakla suçlayarak, kamuya açık alanlarda başörtü takma zorunluluğunu eleştirdi.

Genç sporcu şu ifadeleri kullandı,"Beni nereye isterlerse götürdüler. Ne derlerse giydim. Ne söylememi emrettilerse söyledim. İkiyüzlülüğün, yalanların, adaletsizliğin ve dalkavukluğun parçası olmak istemiyorum. Ancak bir yandan da İranlı yetkililer, 'Bir kadın için bacaklarını esnetmek iffetli bir davranış değil' diyerek beni küçük düşürüyorlardı". Alizadeh'in kariyerine ve hayatına nerede devam edeceği bilinmezken, bugüne kadar hiçbir Avrupa ülkesinden davet almadığını, ülkeyi terk etme nedeninin aldığı bir vatandaşlık teklifi olmadığını belirtiyor.

Filenin Sultanları olimpiyat vizesini aldı


Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER