Güle güle Celal ağabey

Önceki gece yaşında hayata gözlerini yuman Celal Demirbilek, İstanbul Yeşilyurt Camii’nde öğle namazını müteakip toprağa verilecek. Duayen gazeteci geride basılı iki kitap, sayısı 100’ü aşan mesleki ödül, sayısız haber, röportaj ve fotoğraf bıraktı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Güle güle Celal ağabey

TÜRK sporuna hizmet için 48 yıldır atan bir kalp önceki gece durdu... Spor basınımızın duayen ismi, Hürriyet Spor Servisi’nin ‘Celal Ağabey’i Celal Demirbilek, uzun süredir savaştığı hastalığa yenik düşerek 66 yaşında hayata gözlerini yumarken geride sayısız mesleki ödül, sayısız haber, kitap, makale, röportaj ve fotoğraf bıraktı. 1970 yılında Hürriyet Gazetesi’yle başlayan meslek hayatında Günaydın, Ayrıntı Haber, Cumhuriyet, Yeni Yüzyıl ve Karar gazetelerinde de çalışan, evli ve 1 kız çocuk babası olan Demirbilek’in cenazesi bugün İstanbul Bakırköy Yeşilyurt Camii’nden öğle namazını müteakip kaldırılacak.

13 kez 'yılın gazetecisi' seçildi

İSTANBUL’da 1953 yılında dünyaya gelen Celal Demirbilek, Gazetecilik Yüksek Okulu’ndan mezun olduktan sonra 48 yıl başarıyla sürdürdüğü gazeteciliğe 1970 yılında Hürriyet Gazetesi’nde spor muhabiri olarak başladı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği yarışmalarda, güncel spor yazıları dallarında 13 kez ‘yılın gazetecisi’ ödülünü aldı. 1994-95, 1996-97 ve 2000-01 sezonlarında üç kez Abdu İpekçi Türk-Yunan Barış ve Dostluk Ödülleri’nin sahibi oldu. Çeşitli kurumlarca düzenlenen yarışmalarda haber, röportaj ve fotoğraf dallarında toplam 198 ödül aldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER