Otizmli Yunus Emre hafızasıyla şaşırtıyor! 'Profesörler dahi açıklayamıyor'

14 yaşındaki otizmli Yunus Emre Sağlık'ın hafızası herkesi şaşırtıyor. Gördüğü hiç bir şeyi unutmayan, söylenen her tarihin gününü bilen Yunus Emre’nin ailesi onun daha fazla yeteneği olduğuna inanıyor. Ailesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la da tanışan Yunus Emre’nin özel yeteneklerinin ortaya çıkarılması için ilgili kuruluşların yardım etmesini istiyor. Yunus Emre'nin babası ''Profesörler dahi Yunus Emre'nin bu sistemi nasıl çözdüğünü açıklayamıyor'' dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Otizmli Yunus Emre hafızasıyla şaşırtıyor! 'Profesörler dahi açıklayamıyor'

14 yaşındaki otizmli Yunus Emre Sağlık’ın bir sene önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul'da açılışını gerçekleştirdiği Gülseren Özdemir Özel Eğitim ve Uygulama Okulu'ndaki sohbetin görüntüleri basına dağıtılınca tüm Türkiye onu tanımış oldu.

Yunus Emre kendine sorulan tarihin hangi güne denk geldiğini anında söyleyebilmesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte tüm Türkiye’yi şaşırtmıştı.

Hayali sınıf öğretmeni olmak olan Yunus Emrenin ailesi onun bu durumuna uygun bir eğitim alması için çaba gösteriyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER