Türkiye, AGİF'in dönem başkanlığını üstlendi

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Türkiye, Avrupa Güvenlik İşbirliği Forumu'nun dönem başkanlığı görevini yürütecek.

GASTE24 GASTE24
Türkiye, AGİF'in dönem başkanlığını üstlendi

Türkiye, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatının (AGİT) Daimi Konsey ile 2 temel karar alma organından biri olan Avrupa Güvenlik İşbirliği Forumu (AGİF) dönem başkanlığını 4 aylığına üstlendi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 15 Ocak'ta Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenecek AGİF dönem başkanlığı açılış toplantısına, Dışişleri Bakanı Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal katılacak.

Uluslararası ve bölgesel güvenlik bağlamında AGİF güvenlik diyaloğu toplantılarının önemi ve AGİF dönem başkanlığı çerçevesinde Türkiye'nin katkılarının vurgulanmasına vesile olacak toplantıda, Türkiye'nin AGİF dönem başkanlığı programı ile öncelikleri hakkında bilgi paylaşılacak.

Kaynak: AA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER