Kadınlar topladıkları 1 milyon imzayı TBMM'ye gönderdi

F5HABER F5HABER
Kadınlar topladıkları 1 milyon imzayı TBMM'ye gönderdi



Enver ALAS -Cemal KÖYÜK/ İSTANBUL, ( DHA) İSTANBUL Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) tarafından 2014 yılında başlatılan 'Medeni Kanunuma Sahip Çıkıyorum' kampanyası kapsamında Türkiye genelinde toplanan 1 milyon imza posta yoluyla TBMM'ye gönderildi.

Çeşitli kadın kuruluşlarının bünyesinde bulunduğu İKKB, çocuk gelin, resmi nikah olmadan imam nikahı kıyılması gibi medeni kanunun ihlal edildiği uygulamalara dikkat çekmek için 2 yıl önce başlattıkları 'Medeni Kanunuma Sahip Çıkıyorum' kampanyasıyla 1 milyon imza topladı. Türkiye genelinde toplanan 1 milyon imza başta TBMM Başkanlığı olmak üzere mecliste grubu bulunan partilerin grup başkan vekillerine gönderilmek üzere bugün Şişli PTT şubesi'nden postaya verildi.

MEDENİ KANUNA DÖVİZLİ MESAJLAR

İmzaları postaya vermek için şube önünde toplanan kadınlar, 'laiklik ilkesi kadınların güvencesi', 'Evlilik yaşı uygulansın, çocuk gelin olmasın', 'Resmi nikah olmadan imam nikahına hayır' yazılı dövizler açtı.

"EVLİLİK YAŞI UYGULANMIYOR, ÇOCUK GELİNLERİN SAYISI MİLYONLARI AŞTI"

Burada kadınlar adına bir açıklama yapan İKKB Genel Koordinatörü Nazan Moroğlu, medeni kanunun kadın hakları açısından önem taşıyan maddeleri ihlal edildiğini vurguladı.

Moroğlu, "Maalesef evlilik yaşı uygulanmıyor, çocuk gelinlerin sayısı milyonları aştı. Resmi nikah, tek eşlilik kadın haklarının güvencesidir. Bunlar da gözardı ediliyor, çok sayıda kadın mağdur ediliyor. Taleplerimiz şu Kadını birey olarak görmeyen zihniyet artık durdurulsun. Kadının hakları ve kadın-erkek eşitliği demokratik bir ülkenin vazgeçilmez bir ilkesidir. Demokratikleşme yolunda kadın-erkek eşitliğinin mutlaka yaşama geçirilmesini istiyoruz. Amacımız, medeni kanunla güvence altına alınmış hakları topluma bir kez daha hatırlatmak" dedi.

ESKİ BAKANDAN KAMPANYAYA DESTEK

Kampanyaya destek veren eski bakanlardan Önay Alpago da Cumhuriyetin bir kadın devrimi olduğunu belirterek, "Bizler kazanılmış haklarımızın kaybedilmemesi için olanca gücümüzle mücadele edeceğiz" diye konuştu.

(DHA - Enver ALAS -Cemal KÖYÜK)
SONRAKİ HABER