için kaldı

Taha isminin anlamı nedir? Taha ne demek?

Taha ismi son yıllarda en çok kullanılan isimler arasında yer almaktadır. Erkek bebeği olan aileler Taha isminin anlamını araştırıp öğrenmek istemektedir. Taha isminin sözlük anlamı küçük pencere ya da tavan penceresi olarak bilinmektedir. İşte Taha ismi ile ilgili tüm detaylar.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Taha isminin anlamı nedir? Taha ne demek?

Taha isminin anlamı ve Kuran-ı Kerim'de geçip geçmediği bebeklerine bu ismi koymak isteyen pek çok vatandaşın araştırdığı konu olmaya başladı. Taha ismi TDK sözlüğünde Kur'an da bir sure adı olarak belirtilmektedir. 

Taha İsminin Anlamı ve Özelliği

Taha ismi sözlük anlamı tavanda bulunan pencere ya da küçük pencere olarak tanımlanmaktadır. Taha isminin bir anlamı ise Kur'an-ı Kerimde 20. sure ve Hz. Ömer'in Müslüman olmasında etkili olduğu düşünülen sure şeklindedir. Bu nedenle de çocuklara verilen bir isimdir. Erkek çocuklara verilen Taha isminin anlamı kadar kişiye kazandırdığı özellikleri de merak edilmektedir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER