İran'dan düşen uçakla ilgili yeni açıklama!

İran Sivil Havacılık Dairesi, Tahran'da düşen Ukrayna'ya ait uçak ile ilgili yeni bir açıklamada bulundu.

GASTE24 GASTE24
İran'dan düşen uçakla ilgili yeni açıklama!

İran Sivil Havacılık Kurumu Başkanı Ali Abidzade Ukrayna'ya ait yolcu uçağının Tahran'da düşmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Abidzade uçağın kara kutusunun bulunduğunu söyledi ve "Düşen uçağın kara kutusunun incelenmesi aylarca sürebilir. Bu olay çok büyük bir soruşturma 1-2 yıl sürebilir" ifadelerine yer verildi.

KANADA VE İSVEÇ'TEN YARDIM İSTEDİK

Abidzade açıklamasında, "Kanada ve İsveç’ten destek istedik olayın çözülmesi için. Ve özellikle bu konularda araştırmalara katılmalarını istedik. Bu olayın tamamen ortaya çıkması için samimi olduğumuzu görüyorsunuz" dedi.

İran tarafından uçağın kara kutusu bulunduktan sonra yapılan açıklamada kara kutunun Boeing şirketine teslim edilmeyeceği açıklanmıştı. 

İRAN VURMUŞ OLABİLİR

Kanada Başbakanı Justin Trudeau da Kanada istihbaratının elinde Ukrayna uçağının İran'a ait füze ile kazara vurulduğuna dair kanıtlar olduğunu açıkladı.

Ayrıntılar geliyor..

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER