için kaldı

Avustralya’daki felaketin içinde gizli mucize

Avustralya eylül ayından beri felaketi yaşıyor. Yangınlarda binlerce ağaç kül oldu. Dünyada sadece 200 tane kalan Wolemi çamları, zarar verilmemesi için yeri gizli tutuluyordu. Yangında da özel bir operasyonla kurtarıldı.

POSTA POSTA
Avustralya’daki felaketin içinde gizli mucize

Avustralya’da eylül ayında başlayan yangınlar Marmara Bölgesi’nden büyük bir alanı küle çevirdi ve hâlâ söndürülemiyor. 27 kişinin hayatına mal olan yangın nedeniyle 1 milyardan fazla memeli hayvan, kuş, sürüngen öldü. Pek çok türün soyu tükendi. Avustralya’ya özgü ve dünyada yalnızca 200 tane kalan Wolemi çamları özel bir operasyonla kurtarıldı.

Ağaçların yeri gizli tutuluyordu

Kökenleri 200 milyon yıl öncesine dayanan bu türün son üyelerini kurtarmak için hükümetin görevlendirdiği özel bir ekip yangınlar boyunca ağaçları su sıkarak ve benzer önlemler alarak alevlerden korudu. Zarar verilmemesi için ağaçların yeri gizli tutuluyordu. Bölgede milyonlarca yıl öncesine ait türler bulunuyor. 


Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER