için kaldı

Erken rezervasyonda kasım ayında tarihi rekor kırıldı

Yerli turistin en fazla mart ve nisan aylarında en az ise kasım ayında talep gösterdiği erken rezervasyon kampanyasında bu yıl talep patlaması yaşandı.

POSTA POSTA
Erken rezervasyonda kasım ayında tarihi rekor kırıldı

Erken rezervasyonun en düşük olduğu kasımda talep patladı ve 100 bin rezervasyon sınırı aşıldı. Turizmciler, talep patlamasını ekonomide iyileşmeye ve geçen yıl yer bulamayanların bu yıl acele etmesine bağlıyor.

Kasım ayında 100 bin bandı aşıldı

Erken rezervasyonda yüzde 50'yi bulan indirim oranlarıyla ilk dönemin geçildiği kasım ayında ilk kez 100 bin bandı aşıldı. Yoğun talep karşısında bir önceki yıla oranla bazı tur operatörleri yüzde 50 artış sağlarken bazıları da 4 kata yakın artış yakaladı.

"Kur stabil, ekonomide düzelme var"

Bu talep patlamasını dört nedene bağlayan operatörler, "Birincisi geçen yıl fiyatlar bir anda arttı ve tatilci bir şok yaşadı. Kimi tatil yapamadı kimi sona bıraktı. Ya yer bulamadı ya da çok pahalı tatil yaptı. O nedenle bu yıl kampanya başlar başlamaz ilgi oluştu. İkincisi, otelciler fiyatları bu yıl çok artırmadı. Yerli turist de geçen yıl bir anda artan fiyatları bu yıl kabullendi. Üçüncü etken ise geçen yıl kur şoku ve ekonomide belirsizlik vardı. Bu artık ortadan kalktı. Kur stabil, ekonomide düzelme var. Dördüncüsü de geçen yıl seçimler de belirsizlik yaratıyordu, bu yıl için bir seçim takvimi yok, bu da tatilcinin kolay plan yapmasını sağladı. Tüm bu etkenler talebi canlandırdı" dedi.

"200 euroya varan kampanyalar başlattık"

JOLLY Tur Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Figen Erkan, erken rezervasyon kampanyasını ekim sonunda başlattıklarını söyledi. Erkan, "Geçen seneye göre kasım ayı yüzde 50'nin üzerinde bir artış gözlemliyoruz. Peşin fiyatına 12 taksite varan kart kampanyaları ile misafirler sezon fiyatlarına göre ciddi avantajlarla rezervasyon imkânı sağlıyor" dedi. Erkan, şöyle konuştu: "Yurtdışı rezervasyon kampanyamızı da bu sene daha erkene çektik ve oda başı 200 euroya varan Küba'dan Uzakdoğu'ya birçok destinasyon özelinde kampanyalar başlattık.

Pronto Tour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, geçen yıl yaşanan kur şokunun etkisiyle yurtdışı turlarında ciddi bir durağanlık oluştuğunu söyledi. "Çok şükür bu yıl kur stabil ve ekonomide iyileşme var. Bu hemen tatil taleplerini etkiledi" diyen Onaran, kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50'nin üzerinde artış sağladıklarını söyledi.


Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER