Başkan Seçer, meclis üyeleri ile bütçe yemeğinde buluştu

Başkan Seçer, meclis üyeleri ile bütçe yemeğinde buluştu

POSTA POSTA
Başkan Seçer, meclis üyeleri ile bütçe yemeğinde buluştu

MERSİN,(DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri ile Geleneksel Bütçe Yemeği’nde bir araya geldi.
Düzenlenen yemeğe, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, Silifke Belediye Başkan Vekili Sadık Altınok, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Akdeniz Belediye Başkan Vekili Zafer Şahin Özturan ve meclis üyeleri katıldı. Başkan Seçer, yeni yıl itibariyle hizmette 9 aylarını tamamlayacaklarından söz ederek, “Ben belediye başkanlarımızı, benim partimden, diğer siyasi partiden diye asla ayırmıyorum. Hatta öyle diyaloglar gelişiyor ki, aynı siyasi partiden değilsiniz ama hakikaten aynı dili, aynı lisanı kullanıyorsunuz. Aranızda bir gönül, sevgi bağı oluşuyor. Böyle belediye başkanlarımız da var bunu kabul etmek lazım. 9 ay aslında hepimiz adına, Mersinimiz adına öyle çok olumsuz anılarımızın olduğu bir süreç olmadı. Bu önemli ve değerlidir. Hepiniz deneyimli siyasetçilersiniz. Bu dengeyi kurmak öyle kolay değildir. Bölgeyi, Mersin’i bilen herkes, Mersin’in Türkiye açısından, her açıdan stratejik bir kent olduğunu bilir” dedi. Dostluk, birlik ve beraberlik duygularının önemine dikkat çeken Seçer, Büyükşehir Meclisi’nden bu açıdan memnun olduğunu ve bunu da her zaman, her platformda dile getirdiğini ifade etti. Seçer, “Dostluğun en iyisini biz bileceğiz. Beraberliğin, birliğin, kardeşliğin, hoşgörünün en iyisini biz bilmek zorundayız. Bu kente hizmet edebilmemiz için bunu yapmak zorundayız. Bunu gördüm 9 ayda. Ben Mersin'de Meclisimden son derece memnunum. Anlıyorum, tabii ki zaman zaman karşı duruşlar oluyor. Siyaset yapıyoruz. Siyasetin realitesi var ama temelde Büyükşehir Meclisi’nde görev yapan herkesin ortak paydası Mersin. Emin olun buna yürekten inanıyorum” dedi.
Yemekte, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin yeni logonun hangi şekillerden esinlenerek ortaya çıkarıldığını açıklayan bir video gösterimi yapıldı. Logoya bakıldığında, birçok farklı şekilden çağrışımların elde edildiğini sözlerine ekleyen Seçer,  “Daha önce size bir sunum yaptım. Aslında özenle çalışılmış bir logo bu. Bu filmde verilen kavramlar da bizim logomuzu ifade ediyor. Kentin tüm farklı özelliklerini, farklı güzelliklerini dile getiriyor. Bu çizimler milimetrik olarak usta ellerden çıkmış. Birliğimizi, beraberliğimizi, Toros Dağları'nı, güzelliğimizi, Tevhit’imizi ifade eden bir logo” dedi.
Yemekte konuşan AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e nazik davetinden dolayı teşekkürlerini ileterek, “Bizler, 31 Mart seçiminden sonra 9 aylık bir dönemi geride bırakacağız. Bu dönem zarfında seçilmiş belediye meclis üyeleri olarak Mersinimize ve Mersinimizin 13 ilçesine katkılar yaptığımız kanaatindeyim. Tabi ki bu dönem bizim ilk dönemimiz. 2019 yılını kapatıyoruz, 2020 yılında da inşallah bizi seçen vatandaşlarımıza en iyi hizmet vermek amacıyla daha güzel kararlar alacağımıza ve birlik, beraberlik içerisinde Mersinimizi daha yaşanır, daha güzel bir kent haline getireceğimize gönülden inanıyorum” dedi.
MHP Grup Sözcüsü Mahmut Tat ise,“Burada tabi ki iyi şeyler konuşacağız. Çünkü hepimiz iyi şeyler yapmak istiyoruz. Bazı konuları da inşallah arkadaşlarımız, başkanlarımız ile görüşerek aşacağız. Tabi ki çok önemli bir görev ifade ediyoruz. Bir yandan halkımıza, bir yandan ülkemize hizmet ediyoruz. Yaşadığımız kentte insanların 24 saatlik yaşantısına dokunuyoruz. Tabi ki yerel yöneticilik zor bir meslek, zor bir iş fakat bir o kadar da çok kolay, zevkli bir iş. İnsan vicdanen rahat olduğu zaman ister düşündüklerini yapsın, ister yapmasın evde rahat, mutlu bir şekilde başını yastığına koyup kalkar. Bizim de istediğimiz, yapmaya çalıştığımız, sevgili başkanımızdan da ısrarla istediğimiz budur. Her yönetime gelen kişi Meclis’te de ifade ettiğim gibi bir önceki yönetimlere veya karşı siyasi partilere, düşünce öyle olmasa da kan davası gibi, bir öfke ve kin var gibi davranırsa, sizdeki o kin bitmeyecek. Bu sefer karşı rakip diye gördüğünüz insanlarda da şüphe bitmeyecek. Ama ben şunu açık yüreklilikle söylüyorum. Vahap Bey’de bir intikam duygusu, bir öç alma gibi küçücük bir duygu içerisinde olduğunu asla düşünmedim, düşünmüyorum da” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER