Trump'tan ilginç tweet! Başkanı sıkıntı bastı

ABD Başkanı Donald Trump bugün sosyal medya hesabından azil süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Trump'ın 2 kelimelik paylaştığı son mesaj dakikalar içinde gündeme oturdu ve binlerce etkileşim aldı.

GASTE24 GASTE24
Trump'tan ilginç tweet! Başkanı sıkıntı bastı

ABD Başkanı Donald Trump sosyal medya hesabından paylaştığı mesajla gündem oldu. "Presidential Harassment!" yazdığı tweetinde, Başkan Trump'ın azil süreci ile ilgili üstüne gelindiğini ima ettiği yorumu yapıldı. 
Trump'tan ilginç tweet! Başkanı sıkıntı bastı - Resim : 1

Dakikalar içinde binlerce etkileşimin geldiği tweetin altında iç ve dış politika ile ilgili onlarca tartışma yaşandı. Trump destekçileri ABD Başkanı'na sevgilerini ifade eden mesajlar paylaştı. Twitter kullanıcıları, Trump'ın oldukça bunaldığı yorumunda bulundu. 

Donald Trump Temsilciler Meclisi'nin Demokrat sözcüsü Nancy Pelosi ve diğer senatörler hakkında çok sert açıklamalarda bulundu. Azil belgelerinin yozlaşmış siyasetçiler tarafından hazırlandığını öne süren Trump, süreç kapsamında yapılan soruşturmaların hiçbir suça işaret etmediğini belirtti. Trump, azil sürecini başlatan senatörleri şaka gibi ve düzenbaz olarak niteledi.

TRUMP'A YÖNELİK AZİL SORUŞTURMASI

ABD Başkanı Trump'ın, Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy'e, temmuzda yaptığı telefon görüşmesinde, rakibi Joe Biden ve ailesini soruşturması durumunda ABD'nin ülkesine yardım edeceğini söylediği iddia edilmiş, ABD Kongresi'ndeki Demokratlar da bu iddia üzerine  azil soruşturması başlatmıştı.

Trump ise Zelenskiy ile görüşmesinin tamamen usullere uygun olduğunu savunmuş ancak Trump'ın telefon görüşmesinden önce Ukrayna'ya 400 milyon dolarlık askeri ve mali yardımın askıya alındığını açıklaması dikkati çekmişti.

Beyaz Saray, görüşmenin dökümünü yayımlamış ve yardımlarla görüşme arasında ilişki olmadığını savunmuştu.

Kaynak: HABER7
 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER