Azalan trafik kazaları hem sigortacılara hem milli gelire olumlu yansıdı

Trafik kazalarına ilişkin mücadeleye başlayan İçişleri Bakanlığı, 2019 yılında trafik kazalarının önemli ölçüde azalmasına neden oldu. Bu durum sadece sigorta sektörüne değil milli gelire de olumlu yansıdı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Azalan trafik kazaları hem sigortacılara hem milli gelire olumlu yansıdı

İçişleri Bakanlığı’nın öncülüğünde başlayan trafik kazalarıyla mücadele etkisini gösterdi. Kazalarla mücadele sonucunda Kasım 2019’a kadar olan trafik kazaları, geçen yıla oranla yüzde 9.2 azaldı. Kazalardaki azalma sadece sigorta sektörüne değil aynı zamanda milli ekonomiye de olumlu katkı sağladı.

İçişleri Bakanlığı’nın koordinasyonunda kara yollarında trafik kazalarının ve buna bağlı ölümlerin azaltılması amacıyla birçok kampanya yapıldı. Bu kampanyaları kısaca hatırlayacak olursak, 7 Eylül 2018'de ‘Bu Yolda Hep Birlikteyiz’ kampanyası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla başlamıştı. Emniyet kemeri kullanımın teşviki, aşırı hız ve araç içerisinde cep telefonu kullanımının önlenmesi amacıyla hayata geçirilen kampanya kapsamında, çocuklara ve yetişkinlere yönelik eğitimler verildi; denetimler yoğunlaştırıldı. ‘Bu Bayram Ben de Trafik Polisiyim, Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük Kampanyası’ ile aileler üzerinde çocukların yaptırım etkisi kullanıldı. 2013- 2014 eğitim-öğretim yılında başlatılan ‘Trafik Dedektifleri Projesi’ kapsamında ise 3-17 yaş aralığındaki çocuklara yönelik trafik eğiticileri tarafından eğitimler verildi. “Yaşam için Kısa Bir Mola" sloganıyla ‘Yaşam Tüneli Trafik Eğitimleri’ projesi başlatıldı. Can kayıpları azaldı Söz konusu kampanyalar, trafik güvenliği konusunda toplumda farkındalık oluşturulmasında önemli rol oynarken, polis ve jandarma birimlerince kara yollarında alınan tedbir ve artırılan denetimler sayesinde, trafik kazaları ile buna bağlı ölüm sayılarında düşüş görüldü.

ÖLÜMLERDE DE AZALMA VAR

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER