için kaldı

'Demirtaş lider olma şansını elinin tersiyle itti'

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Selahattin Demirtaş ile ilgili izlenimlerini köşesine taşıdı. Hakan, "Demirtaş lider olma şansını elinin tersiyle itti." ifadelerini kullandı.

VATAN VATAN
'Demirtaş lider olma şansını elinin  tersiyle itti'

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Selahattin Demirtaş'ı ile ilgili düşüncelerini köşesinde yazdı. Hakan, liderliğin yürek isteyen bir iş olduğnu belirterek, "Demirtaş lider olma şansını elinin tersiyle itti." dedi.   Ahmet Hakan'ın köşe yazısındaki ilgili kısım şu şekilde:   Selahattin Demirtaş, bizim ekranımızda saz çalıp türkü söylerken manzara-i umumiye aşağı yukarı şöyle bir şeydi:   Bir umut doğmuştu. Süper bir umut... Artık silahlar bırakılacaktı... Kan dökülmeyecekti... Analar ağlamayacaktı... Siyaset tüm sorunların çözüm adresi olacaktı... HDP, iktidarla işbirliği yapmakta ve silahların bırakılmasında aktif bir rol oynamaktaydı... Orta Anadolu’nun en muhafazakâr kentlerinde bile iyimser bir bekleyiş vardı... Selahattin Demirtaş çıktığı televizyon programlarında Türkiyeli bir duruş sergiliyordu... “Şen olasın Ürgüp dumanın tütmez/Kıratım acemi konağı tutmaz” diye orta Anadolu türküsü söylüyordu...   İşte bu ahval ve şerait içinde 7 Haziran seçimine gidildi.   Barışa susamış bu millet, Kürt siyasi hareketine ömrü hayatında görmediği oranda bir destek verdi:   Oy: Yüzde 13’ü aşıyordu.   Milletvekili sayısı: 80’i buluyordu.   Sonra bir şey oldu. Tuhaf bir şey...   PKK, birden cinayetler işlemeye başladı.   Bombalar patlattı, katliamlar yaptı.   Dağdaki baronlar, “Demirtaş hikâye, asıl olan biziz” mesajı sarkıttı.   Tabii gözler hemen...   O zamana kadar “Gelecekte Türkiye’nin lideri olacak” diye birçoğumuzun hakkında bin bir umut beslediği Selahattin Demirtaş’a çevrildi.   Zannettik ki Selahattin Demirtaş...   Muazzam bir iş yapacak ve yumruklarını sıkıp dağdakilere...   “Hop!” diyecek.   “Artık kan yok” diyecek.   “Katliam varsa yollarımız ayrılır” diyecek.   “Bomba varsa ben yokum” diyecek.   Fakat heyhat!   Selahattin Demirtaş, bunların hiçbirini söylemedi, söyleyemedi.   Ve tarihin kendisine ikram ettiği, “geleceğin lideri olma” şansını elinin tersiyle itti.   Dağlara karşı meydan okuması, tabii ki zordu. PKK’ya kafa tutması, tabii ki yürek isterdi. Bir anda kestirip atması, tabii ki acayip riskliydi. Bölgenin kendine özgü koşullarını hiçe sayması, tabii ki tehlikeliydi.   İyi ama liderlik işte tam da böylesine zorlu anlarda ortaya çıkmaz mı?   Zorlu koşullarda yürek isteyen çıkışlar yaparsan... En riskli anlarda riski göze alan meydan okumalarda bulunursan... Tehlike belirdiği halde gözünü kırpmadan tehlikeyi hiçe sayarsan...   Lider olursun.   Selahattin Demirtaş işte bu şekilde lider olma fırsatını kaçırdı maalesef.   Lider olma fırsatını kaçırdığı gibi...

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER