Kore Savaşı Tarihi - Kore Savaşı'nın nedenleri ve Türkiye neden katıldı

Kore Savaşı sırasında Kuzey Kore Güney Kore’yi işgal etmiş, sınır hattında büyük çatışmalar yaşanmıştır. Güney Kore’ye ilk desteğe gelenler ise Birleşmiş Milletlerdir. Kuzey Kore’ye savaş boyunca destek veren milletler ise Çin ve Sovyetler Birliği’dir. İşte Kore Savaşı tarihi, özeti, önemi, neden ve sonuçları hakkında tüm merak edilenler.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kore Savaşı Tarihi - Kore Savaşı'nın nedenleri ve Türkiye neden katıldı

25 Haziran 1950’de başlayan Kore Savaşı, Kuzey Kore ile Güney Kore arasında gerçekleşmiştir. 

Kore Savaşı Tarihi

Kore Savaşı 25 Haziran 1950’de başlayarak 27 Temmuz 1953 yılına kadar devam etmiştir. Kore Savaşı’nın bitmesindeki temel olay Panmunjom Ateşkes Antlaşması’dır. Bu anlaşmadan sonra iki devlet arasında bir ateşkes imzalanmış ve savaş sona ermiştir. Kore Savaşı 1950 tarihinde Kuzey Kore’nin Güney Kore'yi işgal etmesiyle başladı. Savaşa bu tarihten sonra ABD tarafında olan Birleşmiş Milletler de dâhil oldu. Çin ve Sovyetler Birliği ise 1951 yılında Kuzey Kore için desteğe gelerek savaş süresi boyunca Kuzey Kore’nin yanında savaşa dâhil olmuştur.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER