için kaldı

Trabzon’da ilginç cami minareleri

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bulunan 2 cami minareleriyle dikkat çekiyor.

F5HABER F5HABER
Trabzon’da ilginç cami minareleri

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bulunan 2 cami minareleriyle dikkat çekiyor.

Yıldızlı Mahallesi'nde 4 yıldır inşaatı devam eden ve yaklaşık 1 milyon TL mal olması beklenen Yılıdzlı Mahallesi Mevlana Camisi 2 minaresi bitme aşamasına gelirken, yaklaşık 10 metre yakınında bulunan eski minareden halen ezan sesi yükseliyor.

Yaklaşık 50 yıl hizmet veren eski caminin küçük oluşu yüzünden 4 yıl önce yıkılarak yaklaşık 10 metre yakınına bin kişilik yeni cami inşaatına başlanırken caminin üç minaresini görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Cami Derneği Başkanı Hüseyin Can, cami inşaatının tamamlanabilmesi için hayırsever vatandaşların yardımını beklerken şu ana kadar yaklaşık 500 bin TL harcadıklarını söyledi. Yaklaşık 4 yıl önce 50 yıl hizmet veren caminin yıkılarak 10 metre yakınına yaklaşık bin cemaat kapasiteli cami yapıldığını belirten Can, eski minarenin ise yerinde kaldığını söyledi. Can, "Camimizi görenler ilkin şaşırıyor. Trabzon'da başka böyle üç minareli caminin olduğunu duymadım. Eski camimizi yıkarken minaresini yıkmadık. Şimdilik yıkmayı da düşünmüyoruz. Yeni cami inşaatı devam ederken eski minareden ezan sesi yükseliyor" dedi.

Dernek başkanı Can, caminin bitirilmesi için yaklaşık 300 bin TL'ye ihtiyaçları olduğunu belirtirken yardımda bulunmak isteyen hayırseverlere çağrıda bulundu.

Söğütlü Mahallesi'nde ise minaresi İslam alfabesindeki Elif harfine benzeyen cami görenlerin ilgisini çekiyor. Cami cemaati burasının daha önce mescid olarak hizmet verdiğini daha sonra ise yıkılarak Hicret Camisi olarak cemaatin hizmetine sunulduğunu söylediler.

Cami mimarisinin çevreye uygun olarak inşa edildiğini belirten cami cemaati minaresinin de 'Elif' harfinden esinlenerek yapıldığını belirtirlerken, Türkiye ve dünyada bir benzerinin bulunmadığını söylediler.

(İHA)

SONRAKİ HABER