Art arda müjde verdi !

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Atatürk Alanı'nda düzenlediği seçim mitinginde Trabzon'a yönelik yapılacak yatırımları sıralayarak müjdeler verdi.

F5HABER F5HABER
Art arda müjde verdi !

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Atatürk Alanı'nda düzenlediği seçim mitinginde Trabzon'a yönelik yapılacak yatırımları sıralayarak müjdeler verdi.

Davutoğlu, konuşmasında Trabzon'a yapacakları yatırımları anlatarak "Kılıçdaroğlu 81 vilayete gidemeden ‘82. vilayeti kuracağım' diyor. Sen boyunu aşma. Trabzon en önemli kent dedik. Dağları aşmamız lazım dedik. Zigana Tüneli'ni yapacağız dedik, 12 km yapıyor muyuz ? Salmankaş Tüneli'ni yapıyoruz. Bayburt-Trabzon arası 1.5 saat olacak. Trabzon Havalimanı'na uçakla geldik. Baktık ki Trabzon Havalimanı'nın yenilenmesi lazım. Pist yenilenecek, daha elverişli bir havalimanı Trabzon'a yapılacak. Kanuni Bulvarı en kısa sürede tamamlanacak. Hızlı tren Erzincan, Tirebolu, Trabzon aksından Trabzon'a ulaşacak" dedi.

Akyazı Stadyumu'nun en kısa zamanda tamamlanacağını ifade eden Davutoğlu "Trabzon'un sembol stadı, Yavuz Selim Sahası yerinde muhafaza edilip bir taraftan da büyük bir şehir parkı yapılacak. Türkiye'de Trabzon'da 2. yarı başlıyor, herkes hazır olsun. Trabzon'u ulaşım hatlarını merkezi yapacağız. Yeşil Yol'la bütün yaylaları birleştiriyoruz. İnşallah Güney Çevre Yolu'nu yapıyoruz. Trabzon üzerindeki trafik baskısı azalacak. Yani Trabzon'u tarihi kimliğini, Ortahisar'ın kimliğin koruyacağız ama Trabzon'un etrafından demiryolları ile yeni havalimanı ile Trabzon'u Karadeniz'in Türkiye'nin değil bütün Kafkasya'nın bütün Anadolu'nun en büyük limanı haline getireceğiz. Dünyanın her yerinde akın akın insanlar burayı görmeye gelecekler. Arsin'in önünde yatırım adası kuruyoruz. Trabzon yatırım adası ile bir sanayi şehri oluyor aynı zamanda. Çay fiyatlarını açıkladık 1.70 lira. Yüzde 13,5 zamla. Enlasyonun çok üstünde gerçek bir zamla. Biz hayali mega kent kurmuyoruz. Trabzon'da 2. bir devlet üniversitesine ihtiyaç var. Trabzon'a 2. devlet üniversitesi kurmaya karalıyız. Buraya Türkiye'nin en modern en gelişmiş hastanelerinden birini, şehir hastanesini Trabzon'a yapacağız" diye konuştu.

Davutoğlu konuşmasının ardından Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ne giderek Trabzonspor Kulübü'nü ziyaret etti.

(İHA)

SONRAKİ HABER