Tüpraş’tan Kızıldeniz açıklaması: Petrol gemisi ile iletişim kesildi

Kızıldeniz’de Husi saldırılarının yarattığı kriz, Tüpraş’ı da etkiledi. Şirketten yapılan açıklamada 11 Ocak’ta (dün) erken saatlerde ham petrol taşıyan gemi ile iletişim kesildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Tüpraş’tan Kızıldeniz açıklaması: Petrol gemisi ile iletişim kesildi

Gemide Türk mürettebat bulunmadığının belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

BASRA’YA GİDİYORDU

“Yunan armatör firması Empire Navigation’a ait Marshall Adaları bayraklı St. Nikolas isimli gemi ile olan iletişim, Umman açıklarında 11 Ocak 2024 saat 06:30 dolaylarında kesilmiştir. Söz konusu gemi, Irak devlet petrol şirketi SOMO’dan satın aldığımız ve Basra Limanı’ndan rafinerimize ulaştırılmak üzere yola çıkan yaklaşık 140 bin ton ham petrol taşımaktadır. Tüm rafineri operasyonlarımız planlandığı şekilde devam etmekte olup, olayın rafineri operasyonlarımıza bir etkisi bulunmamaktadır. Gemide Türk mürettebat bulunmamakta olup, konunun takibi ulusal ve uluslararası yetkililerle işbirliği halinde sürmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER