Bakan Kılıç’dan sürpriz stat denetimi

ençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 Aralık Pazar günü açılışını yapacağı Akyazı Stadı'na sürpriz bir ziyarette bulunarak açılışı öncesi incelemelerde bulundu.

F5HABER F5HABER
Bakan Kılıç’dan sürpriz stat denetimi

ençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 Aralık Pazar günü açılışını yapacağı Akyazı Stadı'na sürpriz bir ziyarette bulunarak açılışı öncesi incelemelerde bulundu.

Akyazı Spor Kompleksi'nde incelemelerde bulunmak üzere bugün öğle saatlerinde sürpriz bir şekilde Trabzon'a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, beraberindeki Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile birlikte Akyazı Stadı'nı gezdi, açılış öncesi son denetimlerini yaptı.

Akyazı Stadı'ndaki incelemenin ardından Trabzon Valiliği'ne geçen Bakan Kılıç, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Stadın yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden Bakan Kılıç, "İnşallah bu Pazar günü Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve Katar Emiri'nin katılımıyla Trabzonumuza kazandırılmış olan bu tesisin açılışını yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminden bu yana kendisinin her an bizzat takip ettiği proje dünyadaki ilk ve tek olan bir özelliği içinde barındırıyor. Bu stadyum inşallah Pazar günü sayın cumhurbaşkanımızın uğurlu elleriyle Trabzon'umuza ve Türk sporuna kazandırılacak" dedi.

Stadın 41 bin 461 kapasiteye sahip olduğunu ifade eden Kılıç "Bu stat Trabzonspor'un yuvası olacak. Bu tesisi sadece stat olarak düşünmemek gerekiyor. Çünkü çevresinde bir kamp eğitim merkezi var. Burası bir kompleks. Stadyumun bitiş zamanı 36 ay. Dünyada bir hamleyle 30'u aşkın stat inşa eden başka bir ülke yok. Biz Türkiye olarak 30'un üzerinde stadyum inşa ediyoruz. Bunların bir kısmı tamamlandı, bir kısmı hizmete açıldı. Bir kısmının ise yapımı devam ediyor. Stat çatısı Türkiye'de tek, çok farklı bir çatı sistemiyle inşa edilen bir stadyum. Kaplaması yine çok özel olup, kendin kendini temizleyebilen özelliği bulunuyor. Çiminin yapısı, skorboardları en iyilerden biri. Stat, alt ve üst yapı maliyetleriyle bize 350 milyon lira civarında bir rakama mal oldu" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında geçtiğimiz hafta sonu İstanbul Beşiktaş'taki bombalı terör saldırısına da değinen Bakan Kılıç, "Maalesef Beşiktaş'taki yeni stadın yakınında terör saldırıyla yüz yüze kaldık. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu tip saldırılar hiçbir zaman yolumuzdan kararlığımızdan duruşumuzdan alıkoyamaz. Biz millet olarak biriz, beraberiz" diye konuştu.

Stadın yapımı ile ilgili eleştirilere de cevap veren Bakan Kılıç, "İnşaat sırasında aksamaların olması mümkündür. Önemli olan sizin ortaya koyduğunuz irade ve çabadır" diyerek Türkiye'de yapılan ve yapımı süren statlarla ilgili bilgiler verdi.

(İHA)

SONRAKİ HABER