BAE, Mars'a insansız uzay aracı gönderecek

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ülkenin kuruluşunun 50'nci yılı olan 2021'de Mars'a insansız uzay aracı gönderme hedefiyle bilimsel çalışmalara başladı.

F5HABER F5HABER
BAE, Mars'a insansız uzay aracı gönderecek

DUBAİ (AA) - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yönetimi, ülkenin kuruluşunun 50'nci yılı olan 2021'de Mars'a insansız uzay aracı gönderme hedefiyle bilimsel çalışmalara başladı.

BAE Devlet Başkanı Yardımcısı ve Başbakanı Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum'un yerel basına yaptığı açıklamada, BAE Uzay Ajansı'nın çalışma takviminin belirlenlediği ifade edildi. Al Maktum, ülkedeki uzay çalışmalarını koordine etmek ve gelişen uzay teknolojisini takip etmek amacıyla kurulan ajansın, 2021 Mars misyonunu da organize edeceğini belirtti.

Başbakan Al Maktum, 9 yıl sonra gerçekleştirmeyi planladıkları 92 kilometrelik Mars yolculuğu'nun ilk adımının atıldığını kaydetti.

Al Maktum, sosyal medya mesajlarında da "Ülkesinin Mars araştırmaları yapan ilk Arap ülkesi olduğunu ve bu konuda çalışan dünyadaki 9 ülkeden biri olacağına" dikkati çekmişti. 

Dubai Sat, BAE Uzay Ajansı, Thuraya uydu iletişim ve gözlem şirketi ve çeşitli uydu televizyon mobil veri şirketleriyle BAE'nin uzay araştırmalarına yaptığı yatırımın 20 milyar BAE Dirhemi (yaklaşık 12 milyar TL) aştığı belirtiliyor.

SONRAKİ HABER