İnşaat mühürlendi

Fatih'te İlim Yayma Vakfı tarafından inşa edilen ve Süleymaniye Camisi’nin siluetini bozan inşaat, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından mühürlendi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İnşaat mühürlendi

Dün saat 16.00 sıralarında mühürlenen binanın önünde açıklama yapan İBB İmar Müdürü Ramazan Gülten, “Kanundan gelen yetkimiz dahilinde mühürleyerek inşaatı durdurmuş durumdayız. Bundan sonra encümen bir karar alacak ve 1 ay süre vereceğiz. Yasal koşulların uygun hale getirilmesini talep edeceğiz. Aksi halde yıkım kararını almak durumunda kalacağız” dedi.

Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan ise İlim Yayma Vakfı’nın kamuoyunda gösterilen duyarlılığa kayıtsız kalmayıp haklarından feragat etmelerinin önemli olduğuna dikkat çekip, “Vakfın bu duruşu teşekkürü hak etmektedir” dedi.

‘DURMUŞ İNŞAAT MÜHÜRLENDİ’

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER