Aşısız çalışandan haftada bir test istenebilecek

Artık işyerlerinde ‘aşısız’ çalışandan haftada bir PCR testi istenebilecek. Ayrıca aşı olmayan çalışanlara, hastalığın olası sonuçları hakkında işverenlerin bilgi vermesi zorunlu olacak. İşçi ve işveren temsilcileri alınan kararları desteklediklerini açıkladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Aşısız çalışandan haftada bir test istenebilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışma hayatındaki yeni döneme ilişkin izlenecek yol haritasını dün açıkladı. Bakanlığın açıklamasına göre, 81 il valiliğine 2 Eylül itibariyle COVID-19 riskleri ve tedbirleri konusunda bir bilgilendirme yazısı gönderildi. Bu yazıda işverenlerin, işyerinde karşılaşılabilecek sağlık ve güvenlik risklerine yönelik koruyucu ve önleyici tedbirler hakkında tüm işçileri bilgilendirmekle yükümlü olduğu anımsatıldı. Bilgilendirme sonrasında aşı olmayan işçilere kesin COVID-19 tanısı konması durumunda iş ve sosyal güvenlik mevzuatı açısından olası sonuçların da bildirilmesi istendi.

6 EYLÜL’DE BAŞLAYACAK

Bu kapsamda işverenlerin COVID-19 aşısı tamamlanmamış işçilerini yazılı olarak bilgilendirmesi talep edilen yazıda, “COVID-19 aşısı olmayan işçilerden 6 Eylül 2021 tarihi itibariyle zorunlu olarak haftada bir kez PCR testi yaptırmaları işyeri/işveren tarafından istenebilecek. Test sonuçları, gerekli işlemler yapılmak üzere işyerinde kayıt altında tutulacaktır” denildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER